Dalai Lama taburcu edildi

Tibetli ruhani lider Dalai Lama’nın hastaneden taburcu edildiği öğrenildi. Ruhani lider, göğüs enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Yaşadığı göğüs enfeksiyonundan kurtuldu. Sağlık durumu şu an daha iyi. Dramsala şehrine geri dönmeden önce Yeni Delhi’de bir kaç gün dinlenecek “dedi.

Ruhani lider Dalai Lama göğüs enfeksiyonu nedeniyle 3 gün önce rahatsızlanmıştı. Lama’nın özel sekreteri Tenzin Taklha, Tibetli Budist rahibin Yeni Delhi’de gençlik liderleriyle yaptığı toplantıdan sonra rahatsızlanarak Max hastanesine kaldırıldığını söylemişti.

Dalai Lama olarak bilinen Tenzin Gyatso’nun Tibet’ten Hindistan’a sürgün olarak gelmesinin üzerinden 60 yıl geçti. Lama, o zamandan beri milyonlarca Tibetli Budist tarafından saygı görüyor. Hindistan ise Lama’yı resmen en saygın ve onur konuğu olarak nitelendiriyor.

TRT

ÖNEMLİ

İnegöl’de Bataklığa Saplanan Kız Çocuğu

İnegöl'de bir gölette oyun oynayan kız çocuk, bataklığa düştü. Çevredekilerin müdahalesiyle kurtarıldı. O anlar cep telefonuyla kaydedildi.

İsrail’in Havadan Vurduğu Sur Kentindeki Kayıplar

İsrail ordusu, Lübnan'ın Sur kentini havadan bombaladı ve yeni tahliye emirleri yaydı. Saldırılarda yedi kişi yaşamını yitirdi. Sur, tarihin en eski yerleşim yerlerinden biridir.

Daha Fazlası!