No menu items!

12 ülkede depremzedeler için koşacaklar

12 ülkede, 20 şehirde yapılması planlanan koşu; Amsterdam, Belgrad, Boulder, Boston, Chicago, Cork, Dubai, Göteborg, İbiza, Krakow, Londra, Lodz, New York, Ottawa, Paris, San Diego, Sydney, Toronto, Vancouver ve Varşova’da gerçekleşecek.

Turkish Volunteers tarafından düzenlenen koşu, Harvard Üniversitesi’nden profesör Gökhan Hotamışlıgil’in öncülük ettiği ve çok sayıda akademisyen ve kurumun gönüllülük ağı oluşturarak hayata geçirdiği CATE (Children Amputees of Turkey) Projesini destekleyecek.

Turkish Volunteers, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremden sonra kuruldu. Oluşumun ilk etkinliği olacak koşu hakkında konuşan gönüllüler şunları söyledi: “Turkish Volunteers, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında, uluslararası kamuoyunda farkındalığı artırmak ve Türkiye’ye uzanacak yardım ellerini doğru kanallardan hedef projelere yönlendirmek amacıyla kuruldu. Yurt dışında yaşayan Türk gönüllülük gruplarını, aidiyet gözetmeksizin, insanlığa pozitif katkı sağlama ortak paydasında buluşturarak oluşturabileceğimiz uluslararası etkiyi maksimize etmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda ilk etkinliğimizde, depremin 3. ay dönümü olan 6 Mayıs’ta, uzuvlarını yitirmiş çocuklar tekrar koşabilsin diye koşacağız. CATE (Children Amputees of Turkey) Projesini destekleyerek, deprem sonrasında amputasyon geçirmiş, resmi rakamlara göre yaklaşık 1000 çocuğun hayata tekrar kazandırılmasına bir nebze de olsa katkı sağlayacağız.”

Turkish Volunteers fikrinin doğduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde yaşayan gönüllüler de bu koşuya katılacak. Dubai’deki koşu, Kite plajında 6 Mayıs Cumartesi günü saat 07:30’da gerçekleşecek. Koşuya Türkiye’nin Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan, gazeteci yazar Muaz Kalaycı ve Dubai’de yaşayan birçok Türk vatandaş katılacak.

Hilal Çavdar / Dubai

ÖNEMLİ

Kırıkkale’de 3.4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Son dakika: Kırıkkale'nin Bahşili ilçesinde 3.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

İran Lideri’nden İsrail’e Sert Yanıt

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in askeri üslerine yönelik saldırısına yanıt olarak, ülkesini savunacaklarını vurguladı ve uygun karşılığın verileceğini belirtti.

Daha Fazlası!