Çevre Dostu MR Makineleri

Siemens Healthineers, Viyana’da düzenlenen Avrupa Radyoloji Kongresi’nde görüntüleme cihazlarının geleceğini gözler önüne serdi. Siemens Healthineers tarafından geliştirilen, sadece 0,7 litre helyum tüketen dünyanın ilk MRI makinesi, çevre dostu, hafif ve erişilebilir olduğunu iddia ediyor. Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, bu çığır açan cihazın Mart ayında Türkiye’ye gelmesi için Sağlık Bakanlığı ile devam eden görüşmelerden bahsetti.

Kongrede tıbbi görüntüleme alanındaki en son teknolojilerin sergilendiği stantları incelerken Prof. Dr. Can Çevikol, Türk Radyoloji Derneği Başkanı. Etkili istatistikleri, Türkiye’de üçüncü basamak sağlık tesislerine giren her beş hastadan birinin radyoloji prosedürlerinden geçtiğini ortaya koydu. Bu yüksek talep, doktor başına düşen önemli hasta yüküne bağlanmakta ve bu da radyolojinin yardımıyla hızlı karar vermeye yol açmaktadır.

Türkiye, tıbbi görüntülemede, özellikle cihaz başına görüntüleme prosedürlerinin sayısında küresel bir lider haline gelmiştir. Siemens Healthineers yöneticileri, Türkiye’nin cihaz başına 250-300 tarama gerçekleştirdiğini ve 30 civarındaki dünya ortalamasının önemli ölçüde üzerinde olduğunu gösteren verileri yerinde paylaştı. İlginçtir ki, Türkiye’deki düzenlemeler yeni görüntüleme cihazlarının satın alınmasını gerektirmekte ve bu da Türkiye’nin en son teknolojiler için çok önemli bir pazar olmasına katkıda bulunmaktadır.

Viyana’daki radyoloji etkinliğinde yeni nesil teknolojiler temasını keşfederken, Siemens Healthineers’ın Ar-Ge’ye yaptığı 1,7 milyar Euro’luk yatırım dikkat çekti. Şirket, önemli bir karbon ayak izine sahip bir sektörde çevre dostu çözümlere odaklanarak son teknoloji MR ve bilgisayarlı tomografi cihazlarını sergiledi. Siemens Healthineers’ın en son ürünü, 80 cm’lik bir gantry açıklığına sahip MRI cihazı MAGNETOM Free.Max, helyumsuz bir MRI aspirasyonu ile geliştirildi. Enis Sonemel, standart bir MRI makinesinde 1.000 litreden yeni cihazda 0.7 litreye kadar helyum kullanımında önemli bir azalma olduğunu vurguladı. Özellikle, helyum indirgeme, cihazın geleneksel modellerin ağırlığının yarısı kadar olmasına katkıda bulunur ve daha ince dilimlerle gelişmiş görüntüleme sağlar.

Sonemel, bu cihazın özellikle küçük sağlık tesislerinde MRI erişilebilirliği üzerindeki dönüştürücü etkisini vurguladı. Bu yenilikçi makinenin kurulumunun Mart ayında Türkiye’de yapılması planlanıyor ve Sağlık Bakanlığı ile yaklaşık 30 ünite için devam eden görüşmeler, bölgesel merkezlerde bile MRG’ye erişimin artacağını vaat ediyor.

Küresel sağlık hizmetlerinin sera gazı emisyonlarının %4,4’üne katkıda bulunduğu Siemens Healthineers, 2030 yılına kadar sıfır karbon emisyonu hedefliyor. Şirket, karbon ayak izini %90 oranında azaltmayı taahhüt etse de, artan küresel nüfus ve görüntüleme teknolojilerine yönelik artan talep zorluklar doğuruyor. Siemens Healthineers, çevresel kaygıları gidermek ve işletme maliyetlerini azaltmak için stratejik olarak helyumsuz cihazlara odaklanıyor. Siemens Healthineers’ın dünya çapındaki kurulu sistemlerinin yaklaşık 28.000’i halihazırda bu helyum tasarrufu teknolojisini içeriyor.

Siemens Healthineers, tıbbi görüntülemede küresel ölçekte devrim yaratmaya hazır, yenilikçi ve çevreye duyarlı çözümler geliştirmede öncülük etmeye devam ediyor.

ÖNEMLİ

Çin’de 168 Ton Altın Rezervi Keşfi

Dünya genelinde altın, en değerli yatırım aracı olarak belirginlik kazanıyor. Çin'de ise üç bölgede toplam 168 ton altın rezervi bulundu.

Kartalkaya’da Otel Yangını: 10 Ölü 32 Yaralı

Kartalkaya'daki otel yangınında 10 kişi hayatını kaybederken, 31 kişi yaralandı. Tahliye edilen tatilciler, çevredeki otellere yerleştirildi; yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Daha Fazlası!