No menu items!

AK Parti kabine değişikliği mi yapacak?

AK Parti içinde kabine değişikliğiyle ilgili iddialar gündemde. Kulislerde, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında 12 bakanın değişebileceği, ancak 5 bakanın koltuğunun sağlam olduğu konuşuluyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in koltuklarının değişmeyeceği öne sürülüyor. Bu isimlerin performansları ve parti için önemli roller üstlenmeleri, koltuklarının sağlamlığını güçlendiriyor gibi görünüyor.

Özellikle deprem bölgelerindeki başarısı ve Hatay’daki rolü nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ise görev bilinci ve geniş kesimlerden gelen sempati nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takdir edildiği belirtiliyor. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in siyasi kimliği olmaması ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Ortadoğu ve ABD bağlantıları ile Gazze konusundaki aktif rolü değişiklik beklentisi içinde olmadıkları şeklinde yorumlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise görevi ve tecrübesiyle bu beşli içinde yer alıyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kabine değişikliğiyle ilgili sorulara, parti olarak seçim sonuçlarını ve siyasi durumu değerlendirdiklerini belirtmişti. Ancak değişikliklerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdirine bağlı olduğunu vurgulamıştı. Kabinede herhangi bir değişikliğin olup olmayacağına Cumhurbaşkanı karar verecek.

ÖNEMLİ

Daha Fazlası!