No menu items!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre, yurt genelinde bu hafta hava sıcaklıkları artış gösterecek. Özellikle Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz’de bugünden itibaren hafif toz taşınımı bekleniyor. İç Anadolu ve Batı Akdeniz’de ise yerel sağanak yağışlar etkili olacak.

Hava sıcaklıkları kuzey ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyrederken, güney, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde olacak. Hava Tahmini Uzmanı Kenan Yüksel, bazı bölgelerde toz taşınımı olacağını belirterek, vatandaşları bu duruma karşı uyardı. Toz taşınımı nedeniyle hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzlukların yaşanabileceğini söyledi. Hafta ortasına kadar yurdun iç ve güneydoğu kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar görülecek. Pazartesi günü İç Anadolu’nun güney ve batısı, Akdeniz’in iç kesimleri, Afyonkarahisar, Gaziantep, Kilis, Kars, Ardahan, Van, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yağış bekleniyor. Salı günü ise Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin güney kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar etkili olacak. Perşembeden itibaren yağışın etki alanı genişleyecek.

**Ankara:** Bugün hafif sağanak bekleniyor. Yarın ve çarşamba günü yağış beklenmiyor, sıcaklık 29 dereceye kadar çıkacak. **İstanbul:** Üç gün boyunca parçalı bulutlu; sıcaklık 25 derece olacak.- **İzmir:** Parçalı ve az bulutlu; sıcaklık 31 dereceye ulaşacak.

ÖNEMLİ

MSB üzücü duyuruyu yaptı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde meydana gelen üzücü bir olayda bir askerin şehit olduğunu açıkladı. 22 Mayıs 2024 tarihinde, Piyade Sözleşmeli Er...

TOGG sıfır faiz imkanı

Türkiye’nin yerli ve milli elektrikli otomobili Togg için düzenlenen sıfır faizli kredi kampanyasının süresi uzatıldı. 26 Mayıs 2024’e kadar devam edecek olan bu fırsat,...

Daha Fazlası!