İran Hakkında Biden’dan Önemli Açıklama

ABD BAŞKANI BIDEN’IN İRAN AÇIKLAMALARI

ABD Başkanı Joe Biden, Berlin’de yaptığı görüşmeler sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Biden, “İsrail’in İran’a ne zaman ve nasıl saldıracağını biliyorum ama söylemem” dedi. Bu durum, İsrail basınında yer alan bir iddiaya göre, İsrail’in ABD’den İran’a yönelik planlı saldırı öncesinde 2. THAAD sistemini talep etmesiyle gündeme geldi.

ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER

Bugün yaptığı toplantıda Alman Şansölyesi, İngiliz Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı ile bir araya gelen Biden, İran konusundaki belirsizlikleri dile getirdi. CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy’un aktardığına göre, Biden, bir soruya “evet ve evet” yanıtını vererek hem İran’a yönelik saldırı yöntemi hem de zamanlaması hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtmiş oldu. Geçtiğimiz haftalarda İsrail’in saldırı stratejisi üzerinde belirsizlikler bulunuyordu. Biden, daha önce İsrail’e çeşitli taleplerde bulunmuştu.

ABD İLE İSRAİL ARASINDAKİ ANLAŞMALAR

Biden’ın telefon görüşmesinin ardından Yahya Sinvar’ın öldürülmesiyle Netanyahu’yu tebrik etmesi, iki ülke arasında bir anlaşmanın sağlandığı izlenimini oluşturdu. Ayrıca bu hafta Amerikan Yüksek İrtifa Alan Savunma Bataryası’nın ve Amerikan askerlerinin İsrail’e ulaşması, ABD’nin İsrail’e destek sağladığını gösteriyor. Başkan Biden’ın açıklamalarıyla birlikte, İsrail’in İran’a yapacağı potansiyel saldırının hedefleri ve zamanlamasının belirlenmiş olduğu anlaşılır hale geldi.

ÖNEMLİ

Beşiktaş’ın Galatasaray’a Kayıpları Sürüyor

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray'la karşılaşan Beşiktaş, deplasmanda 2-1'lik yenilgi alarak RAMS Park'taki galibiyet özlemini sürdürdü.

Galatasaray Derbide Beşiktaş’ı Geçti!

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek yenilgisiz tek takım olmayı sürdürdü. Derbi heyecanı Rams Park'ta yaşandı.

Daha Fazlası!