Yeni Hava Savunma Sistemi Envantere Girdi

YENİ SAVUNMA SİSTEMİ ENVANTERE KATILDI

Türkiye, savunma alanında hayata geçirdiği başarılı sistemlere bir yenisini daha ekledi. Çelik Kubbe’nin caydırıcı etkisi ile Siper Ürün-1 Sistemi’nin envantere girdiğini, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün duyurdu.

HAVA SAVUNMA GÜCÜ YÜKSEK İRTİFA VE UZUN MENZİLDE

Görgün, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Siper’in ardı vatan. Çelik Kubbe’nin caydırıcı gücü Siper Ürün-1 Sistemi envantere girdi. Uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydırıcı hava savunma gücümüz Siper Ürün-1 sistemi, şanlı ordumuzun emrinde Gök Vatan’ın kalkanı olacak.” Siper Sistemi, savaş uçakları ve seyir füzeleri gibi hava hedeflerine ve havadan karaya atılan mühimmatlara karşı angajman sağlayabiliyor.

SİPER ÜRÜN-2 GELİYOR

Ayrıca, çok daha gelişmiş yeteneklere sahip Siper Ürün-2 sistemi için geliştirme çalışmaları sürüyor. Haluk Görgün, “Cumhuriyetimizin 101’inci yılında milletimize armağan olsun.” diyerek bu çalışmaların önemine vurgu yaptı.

ÖNEMLİ

Gazze Şeridi’nde Ateşkes Görüşmeleri Devam Ediyor

İsrail Başbakanlığı, MOSSAD Başkanı David Barnea'nın Gazze'deki ateşkes görüşmelerinin ardından ülkeye döndüğünü ve görüşmelerin süreceğini duyurdu.

“İsrail’in UNRWA’ya Yasağı Resmi Onay”

İsrail Meclisi, UNRWA'nın İsrail'deki faaliyetlerini sona erdiren yasa tasarısını kabul etti.

Daha Fazlası!