Kadın Girişimciler İçin Yeni Küresel Hedefler

KADIN GİRİŞİMCİLERIN DURUMU

Küresel düzeyde kadın girişimcilerin durumu beklendiği gibi değil. Dünya genelinde girişimcilerin sadece yüzde 34’ü kadınken, bu oran Türkiye’de yalnızca yüzde 17.5’e ulaşabiliyor. Veriler, kadınların iş kurma eğilimlerinin yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Ancak, kurulan işlerin yalnızca üçte biri, yani yaklaşık olarak 42 aydan fazla sürdürülebiliyor. Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de ekosistemi güçlendirmek için çalışan sivil toplum kuruluşları mevcut. Bu konuda Türkiye’deki en etkili kuruluşun KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) olduğunu söyleyebilirim.

KAGİDER’İN ETKİNLİKLERİ

2024 yılı KAGİDER için oldukça aktif bir dönem olarak geçiyor. Çok sayıda işbirliğine imza atıyor ve ortak projelerle etkinlik alanını genişletme motivasyonları oldukça yüksek. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir basın buluşmasında bir araya geldik ve toplantıda tüm sandalyelerin kadın gazetecilerle dolu olduğunu gözlemledik. Anlaşılan o ki, erkek gazetecilerin bu konuları dinlemeye tahammülleri yok.

Toplantıda KAGİDER’in 2025’teki hedefleri üzerinde duruldu. Bezircioğlu, Türkiye’deki işbirliklerine yenilerinin ekleneceğini belirtti. “Bunlardan biri JP Morgan Vakfı ile gerçekleşecek. Önümüzdeki iki yıl içinde 2000 kadın girişimciye ulaşmayı hedefliyoruz” diye belirtti. ‘2000 Yeni’ adı verilen bu projeni önemi, JP Morgan Vakfı’nın başka bir ülkede kadınlara yönelik başlattığı ilk işbirliği olmasından kaynaklanıyor.

ÖNEMLİ

Bakan Tekin, Pakistan’da Okul Açılışına Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Pakistan'da Türkiye Maarif Vakfı'nın Multan Kampüsü'nü açtı ve iki ülke ilişkilerini güçlendirmeye yönelik ortak görüş bildirdi.

100 Yerli Zırhlı Araç Teslim Edildi

Türk mühendisleri, 100 taktik zırhlı aracı Kara Kuvvetleri ve Jandarma'ya teslim etti. Savunma Sanayii Başkanı, 3 bin 600 aracın mevcut olduğunu açıkladı.

Daha Fazlası!