Esad’ın Gizemli Yokluğu: Kriz Nasıl Çözülecek?

ŞAM’DAKİ KRİZ VE BEŞAR ESAD’IN GİZEMİ

Suriye’nin başkenti Şam, kuzeyden HTŞ ve muhalif gruplar, güneyden ise Dürzi ve yerel güçlerin baskısı altında kalıyor. 2011’de başlayan iç savaş sürecinde birçok zorlukla karşılaşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 1 Aralık’tan bu yana kamuoyunda görünmüyor. Esad’ın nerede olduğu ve bu krizden nasıl çıkacağı, dünya genelinde merak ediliyor.

İRANLI BAKAN İLE GÖRÜŞME VE SONRASI

Suriyeli muhalif gruplar, 27 Kasım’da kuzeyden Halep, Hama ve Humus’a yönelik harekât başlattığında, Suriye rejim güçlerinin bu kadar hızlı bir şekilde mevzi kaybedeceği beklenmiyordu. Esad, 1 Aralık’ta son olarak İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile Şam’da bir araya gelmişti. Serinkanlı tutumunu devam ettiren Esad, İsrail ve İslam ülkelerinin düşmanlarına karşı terörizmin ortadan kaldırılması için ortak bir çaba gösterilmesi gerektiğini ve tüm güçlerle buna karşı duracaklarını belirtiyordu. Arakçi, ertesi gün Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi, fakat Beşar Esad, bir daha basın önünde görünmedi. HTŞ ve muhalifler, Hama’nın ardından Suriye’de stratejik bir nokta olan Humus’u kuşatmaya başlarken, Esad ve ailesi hakkında birçok spekülasyon ortaya çıktı.

ÖNEMLİ

Afyon Kaymağı Kore’de Büyük İlgi Gördü

Türk Hava Yolları Başkanı Ahmet Bolat, Koreli Şef Paik Jong-won'a gönderdiği Afyon kaymağının popülaritesinin ardından Türkiye'den kaymak ve bal ihracatı başladı.

Amasya’da 6.500 Yıllık Tarih Bulundu

Amasya'daki Oluz Höyük kazıları, 6,500 yıl öncesine dayanan höyüğün Hitit, Frig ve Pers dönemlerinde dini merkez olarak kullanıldığını ortaya koydu. Kazı Başkanı bu durumu vurguladı.

Daha Fazlası!