Konya’da Öğrenciler Tarımı Uygulamalı Öğreniyor

ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ PROJELER

Konya’da, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile 31 ilçede gerçekleştirilen iki proje sayesinde öğrenciler, tarım uygulamalarını öğreniyor. “Okullarımız Çiçek Açıyor” adlı proje kapsamında, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine bitki yetiştirme, tohum ekimi, fide dikimi ve ürünlerin değerlendirilmesi gibi konularda eğitimler veriliyor. Ayrıca, “Yerli Tohum Milli Tarım” projesiyle 4. sınıf öğrencilerine tarım faaliyetleri öğretme amacı güdülüyor.

UYGULAMALI TARIM EĞİTİMİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 64 okulda yürütülen “Yerli Tohum Milli Tarım” projesi kapsamında, öğrencilere hediye edilen “İlk Bahçem Seti” ile tohum ekim süreci uygulamalı olarak öğretiliyor. Merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerindeki bazı okullarda, teorik eğitimlerin ardından öğrencilere tarımla alakalı ürünlerin bulunduğu “tarım çantası” takdim ediliyor. Ayrıca, “Tarımcan ve Tarımsu” maskotları eşliğinde öğrenciler bitki dikimi ve bakımını yapıyor. “Konya Büyükşehir Tarım Çocuk Kitabı” da öğrencilere bilgilerini pekiştirmede yardımcı oluyor. Öğrenciler, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak saksı yapmayı öğrenip evdeki sebze ve meyve tohumlarını biriktiriyor.

PROJE SORUMLUSUNDAN AÇIKLAMALAR

Proje sorumlularından Hediye Dilek Polat, Konya Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanlığı Tarımsal Eğitim Şube Müdürlüğü’nde ziraat mühendisi olarak görev yapıyor. Polat, projeye ilk olarak 2018 yılında bir okulun talebi üzerine başladıklarını belirtiyor. Öğrencilerin tarım konusundaki olumlu gelişmeler nedeniyle projeyi devam ettirdiklerini ifade eden Polat, “Bitkinin serüvenini tam anlamıyla bilen bir neslin yetişmesi büyük önem taşıyor.” diyor. Çocukların tohumun kaynağını, fidenin nasıl dikileceğini ve bitkinin nasıl çoğaltılacağını yeteri kadar bilmelerinin önemine vurgu yapan Polat, “Maalesef çocuklarımız taş binalar arasında yetişiyor ve toprakla iç içe değiller. Konya, tarım açısından zengin topraklara sahip bir şehir. Burada üretimin devamlılığı için toprak, bitki ve tohum bilincini çocukluktan itibaren aşılamak istiyoruz.” şeklinde konuşuyor.

ÖNEMLİ

Akaryakıt İstasyonları Hizmet Bedelini 5 Yılda Ödeyecek

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, akaryakıt istasyonları için hizmet bedelini 5 yılda bir ödeyecek şekilde düzenlenirken, mevcut sistemler bedelsiz değiştirilecek.

Erzurum’da 1001 Hatim Geleneği Başladı

Erzurum'da, Pir Ali Baba'nın 500 yıl önce başlattığı ‘1001 Hatim' geleneği, doğal afetlere karşı korunma amacıyla günümüzde yeniden uygulanmaya başlandı.

Daha Fazlası!