Sahte Dolar Mağduru Tekstilci Suç Duyurusu Yaptı

OLAYIN OLUŞUMU

Bakırköy’de tekstil sektörüyle iştigal eden Cihan Ş., 15 bin ABD doları dolandırıldığını ifade ederek savcılığa başvuruda bulundu. Döviz bürosu ve banka yetkililerinin, kendisine verdiği dolarların sahte olduğunu belirtmesi üzerine adli süreç başlatıldı. Mağdur Cihan Ş., “Ödeme dolar döviz olarak geldi. Tabii istemedik Türk lirası istedik. O esnada döviz büroları kapalıydı, mecburen almak zorunda kaldık; ama biz bunları 4 kez makineden geçirdik, 4 defa bizzat kendim geçirdim makineden, dördünde de geçti.” şeklinde konuştu. Piyasada sahte 50 ve 100 dolara dair tedirginlik devam ediyor. Vatandaşların sahte ile gerçeğini ayırt edemediği dolarların, söylentilere göre sayma makinesinden de geçtiği öne sürülüyor.

MAĞDURİYETİN YAŞANMASI

Cihan Ş.’nin dükkanına 26 Kasım Salı günü saat 20.30’da toptan alışveriş yapmak üzere 3 kişi geldi. Alışveriş yapan kişiler, ödemeyi dolarla yapacaklarını bildirince Cihan Ş. 15 bin doları kabul etti. Dolarları döviz bürosuna götürdüklerinde burada sahte olduğu ifade edildi. Cihan Ş., daha sonra bankaya giderek aynı durumla karşılaştı ve dolandırıldığını anlayarak savcılığa müracaat etti. Cihan Ş. “Mecburen almak zorunda kaldık, ticaretin devam edebilmesi için. Ertesi gün çalıştığımız döviz bürosuna gönderdik dolarları, orada sahte olduğu söylendi inanamadım.” açıklamasını yaptı.

SUÇLARI VE CEZALARI ANLATILDI

Cihan Ş.’nin avukatı Burak Mert Aktaş, “Kanunen tedavülde bulunan parayı sahte olarak üreten, nakleden, ülkeye sokan veya tedavüle koyan kişi, 2 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılıyor.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, sahteliğini bilerek parayı kabul edenlerin, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezasıyla karşılaşabileceği belirtildi. Aktaş, sahteliğini bilmeden getirilmiş bir parayı kabul edenlerin, eğer bu parayı tedavüle koyarlarsa 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabileceğini de sözlerine ekledi.

SAVCILIĞA YAPILAN BAŞVURU

Avukat Aktaş, sahte dolarla karşılaşmak durumunda olan vatandaşların nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda da bilgi verdi. “Sakin olunmalı, kişinin tespiti çok önemli. Aldığınız parayı, aldığınız kişiye iade etmemelisiniz.” dedi. Bu durumun emniyete bildirilmesinin de önemini vurgulayan Aktaş, “Bu durum bir şebekenin aranan bir failinin tespit edilmesinde önemli bir delil olabilir.” şeklinde konuştu. Müvekkilinin suç duyurusunu gerçekleştirdiğini belirten Aktaş, sürecin takip edildiğini ifade etti.

ÖNEMLİ

2024 Aralık FED Toplantısı ve Faiz Kararları

FED'in aralık toplantısında açıklanacak veriler dünya genelinde merakla bekleniyor. 2024 yılındaki son toplantı tarihi ve faiz kararının açıklanma saati ise araştırılıyor.

İzmir’de Elektrik Kazasında İfadeler Ortaya Çıktı

İzmir'de sağanak yağışta elektrik akımına kapılan iki kişinin öldüğü davada, sanıklar için duruşma yapıldı ve bilirkişi raporu hazırlanacak.

Daha Fazlası!