Araç Muayene İhaleleri Sonuçlandı: MOI Kazandı

Türkiye’de araç muayene hizmetlerinde önemli bir değişim yaşanıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihalede, 2027-2047 dönemini kapsayan yeni işletmeci belirlendi. İhaleyi kazanan MOI Ortak Girişim Grubu, araç muayene sürecinde önemli yenilikler yapmaya hazırlanıyor.

1.7 MİLYAR DOLARLIK DEV İHALE

Araç muayene hizmetleri, 2007 yılından bu yana özel sektör tarafından yürütülüyor. Ancak mevcut sözleşmelerin 2027’de sona erecek olması nedeniyle, yeni bir işletmeci belirlenmesi için ihale süreci başlatıldı. Yapılan ihale sonucunda, MOI Ortak Girişim Grubu (Met-Gün İnşaat, Itversia Gestion, Opus Group ve VTV Norte) toplamda 1 milyar 720 milyon dolar bedelle 20 yıllık imtiyaz hakkını kazandı. Bu konsorsiyum, 1. bölge için 830 milyon dolar, 2. bölge için ise 890 milyon dolarlık teklif verirken, araç muayene hizmetlerini devralacak. Ancak bu süreç, Rekabet Kurulu ve Cumhurbaşkanı onayı sonrasında resmi hale gelecek.

ÖNEMLİ

Renault Duster 2025’e Büyük İndirim

Renault Duster, SUV segmentinde yeni modeller ve fiyat listeleri arasında dikkat çekiyor. Mart ayına ait güncel fiyatları ise merak konusu oldu.

Adalı, 6 Beşiktaşlı Futbolcunun Biletini Kesti

Beşiktaş, Konyaspor'a karşı 9 kişi kalmasına rağmen 1-0 yenildi. Mağlubiyetin ardından Başkan Serdal Adalı acil toplantı düzenleyerek cezalandırılacak futbolcuları belirledi.

Daha Fazlası!