Yavaş’a Soruşturma Sorusu: Cevabı Ne Oldu?

ANAYASAL HAKLARIN VURGU YAPILDIĞI AÇIKLAMALAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ön seçiminde Ekrem İmamoğlu için oy kullandı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavaş, “Benzer bir soruşturmanın size de gelmesini bekliyor musunuz?” sorusuna yanıt verdi.

KORKU YERİNE GÜÇLÜ BİR MESAJ VERİLDİ

Yavaş, “Bugün meydanlar dolduran gençler başka bir iktidar görmediler. Meydanlara çıkan gençler dünyayı başka ülkeleri de görüyorlar. Hukuksuzluğa isyan ediyorlar. Bu ülkede herhangi bir şekilde başka birine iftira atmak mümkün. Bu gizli tanık işinin kaldırılması lazım. Bizim korktuğumuz bir şey yok. CHP’li hiçbir belediyenin yargılanmaktan imtina ettiğini görmedim. Mesele burada kumpas kurulması. Biz bir yol çizmek istiyoruz. Artık biz yolsuzluğun ortadan kalktığı bir ülke istiyoruz. Biz sosyal demokrat belediyeler olarak hükümetin açıklarını kapatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına da değinen Yavaş, “Tutukluluk çok özel durumlarda başvurulması gereken bir durumdur. Umuyorum tutukluluk itirazlarla kalkar ve Ekrem Başkan işinin başına döner. İddianame yok ortada, iddialar var. Böyle bir şey olabilir mi? Sorulan sorular bile ‘bunlar nasıl sorular’ dedirtti. Anlaşılır gibi değil. Hal böyle olmasına rağmen 20 polis aracıyla evin basılıp servis edilmesi amacın ne olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle erken seçim istiyoruz. Bu ülke artık tarafsız bağımsız bir yargı sisteminin kurulduğu ülke olmalı. Çok zor bir şey değil. Artık yeter gençlere yazık” şeklinde ifade etti.

ÖNEMLİ

Derbide Galatasaray Taraftarından Anlamlı Destek!

Galatasaray taraftarı, derbi öncesi stada Kur’an-ı Kerim ile girerek taraftarların coşkusunu artırdı. Bu manevi etkinlik, maç atmosferini daha da yoğunlaştırdı.

Model Y Türkiye’ye Geldi, Denemeye Hazır Olun!

Tesla'nın yeni Model Y'si Türkiye'de test sürüşlerine başladı. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki showroomlar yoğun ilgi görüyor; tasarımı ve teknolojisiyle dikkat çekiyor. Dikkat, bu elektrikli araç sizi etkisi altına alabilir!

Daha Fazlası!