ABD ve Türkiye arasında terör görüşmeleri yapıldı!

Türkiye ile ABD arasındaki terörle mücadele görüşmeleri, Ankara’da gerçekleşti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Mart ayında Washington’da düzenlenen Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması toplantısında alınan karar gereği, ikili Terörle Mücadele İstişareleri tekrar başladı. Bu kapsamda, Türk ve ABD Dışişleri Bakanlıkları başkanlığında yapılan görüşmelerde, PKK/YPG/PYD, DHKP/C, DEAŞ ve FETÖ gibi ulusal güvenlikle bağlantılı birçok konu ele alındı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Elizabeth Richard’ın Türkiye’yi ziyareti ve yapılan samimi görüş alışverişi memnuniyetle karşılandı. Toplantıya ilgili Türk ve ABD kurumlarının da katılımıyla gerçekleşti ve terörle mücadelede engin deneyime sahip Türkiye’nin, kararlılıkla sürdürdüğü mücadelesine vurgu yapıldı.

Türkiye, müttefikleri ve diğer kararlı ülkelerle terörün her türlü şekli ve tezahürüne karşı mücadelede samimi işbirliğine devam edeceğini belirtti. Bu görüşmeler, Türkiye ve ABD arasındaki stratejik ortaklığın ve terörle mücadeledeki iş birliğinin önemini bir kez daha vurguladı.

ÖNEMLİ

KKTC’de Bebek Mamalarına Alkol Karıştırıldı

Kuzey Kıbrıs'ta bir hastanede yenidoğan yoğun bakımında bebeklerin mamalarına yanlışlıkla alkol eklenmesi sonucu 20 günlük bir bebek öldü, 6 bebek kritikte.

Gürcistan’da Seçim Sonuçlarına Tepkiler Var

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, dünkü seçimlerde Rusya'nın müdahalesine karşı çıktıklarını belirterek, sonuçları tanımadıklarını ve muhalefeti protestoya çağırdı.

Daha Fazlası!