AK Parti hayat pahalığından kaybetti

31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan bir araştırma, AK Parti’nin oy kaybının arkasındaki ana nedenin hayat pahalılığı olduğunu gösterdi. Asal Araştırma tarafından gerçekleştirilen ankete katılanların yüzde 51.9’u, AK Parti’nin oy kaybını hayat pahalılığına bağladı.

Araştırmaya göre, ekonomik faktörlerin öne çıktığı ankette, hayat pahalılığı, vatandaşların en önemli endişesi olarak belirlendi. Emeklilerin durumu da oy kaybında etkili bir faktör olarak görüldü; ankete katılanların yüzde 13.4’ü, AK Parti’nin emeklilere yönelik politikalarının oy kaybında belirleyici olduğunu belirtti.

Diğer taraftan, ankette yanlış aday seçimi, yaşlı adaylar, mülteci sorunu gibi konular da AK Parti’nin oy kaybında etkili olduğu belirlendi.

AK Parti içinde de oy kaybının nedenleri üzerine detaylı bir değerlendirme yapılıyor. İl başkanları tarafından hazırlanan raporlar ve saha araştırmaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve parti içindeki politika ve stratejiler yeniden gözden geçirilecek. Bu süreçte, parti içinde alınacak kararlar, önümüzdeki dönemde parti politikalarının ve seçim stratejilerinin şekillenmesinde belirleyici olacak.

ÖNEMLİ

Kırıkkale’de 3.4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Son dakika: Kırıkkale'nin Bahşili ilçesinde 3.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

“Meksika GP’Sini Carlos Sainz Kazandı”

Meksika Grand Prix'sinde Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, Formula 1 sezonunun 20. yarışını kazandı.

Daha Fazlası!