AK Parti Milletvekilinin kaçak villası

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in Lapseki’de, Çanakkale Boğazı’nın muhteşem manzarasına sahip olduğu bilinen kaçak villası, son zamanlarda gündemde büyük yankı uyandırdı. Villanın kaçak olduğu, bir vatandaşın imar affından yararlanıp aldığı binayı devralıp yıktırarak iki katlı lüks villa haline getirdiği ortaya çıktı. Bununla da kalmayıp, villanın hemen yanında başka bir kişiye ait arsanın etrafını telle çevirerek kümes inşa ettiği belirtildi.

Olay, bir vatandaşın CİMER’e yapmış olduğu şikayet sonucunda gün yüzüne çıktı. Şikayette, denize sıfır olan birçok kaçak yapının varlığından bahsedilerek, Gider’in villasının da bu yapılar arasında yer aldığı ifade edildi. Villanın bulunduğu alanın geçmişine dair detaylar incelendiğinde, 125 ada 20 parsel numarasında bulunan ve 50 metrekarelik yıkık bir ev olan arazinin 2020 yılında 150 metrekarelik lüks bir villaya dönüştürüldüğü tespit edildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün incelemesi sonucunda, villanın bulunduğu eski binaya verilen Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi ve binanın yıkılması talep edildi. Bununla birlikte, villa sahibi olan Ayhan Gider’in, yapılan eleştirilere karşı savunması da merak konusu oldu. Gider, villayı satın aldığını ve imar affından yararlanarak aldığı bir ev olduğunu iddia etti. Ancak, eski binanın yıkılarak yeniden inşa edilmesiyle ilgili yapılan işlemler ve belgelerin iptal edilmesiyle durum daha da karmaşık hale geldi.

Gider’in açıklamaları ve yapılan incelemeler, kamuoyunda tartışma yarattı. Bir yandan kaçak yapılaşmanın önlenmesi için çaba gösterilirken, diğer yandan siyasi figürlerin ve kamu görevlilerinin bu tür durumlarla ilişkilendirilmesi, toplumda güven kaybına neden olabiliyor. Bu olayın ardından, benzer durumların önlenmesi ve adaletin sağlanması için daha sıkı denetimlerin yapılması talepleri yükseldi.

ÖNEMLİ

Kırıkkale’de 3.4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Son dakika: Kırıkkale'nin Bahşili ilçesinde 3.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

“Meksika GP’Sini Carlos Sainz Kazandı”

Meksika Grand Prix'sinde Ferrari'nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, Formula 1 sezonunun 20. yarışını kazandı.

Daha Fazlası!