Almanya, Türkiye’ye Eurofighter Satışını Engelledi

ALMANYA’DAN EUROFIGHTER SATIŞI AÇIKLAMASI

Eurofighter jetlerinin Türkiye’ye satışının engellendiği yönündeki iddialara dair Almanya’dan resmi bir yanıt geldi. Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı Sözcüsü Tim-Niklas Wentzel, mevcut geçici hükümetin Eurofighter jetlerinin satışına onay verme yetkisine sahip olmadığını, önemli kararların gelecek ay göreve başlayacak yeni hükümet tarafından alınacağını duyurdu. Wentzel, “Gelecek hükümetin kapsamlı silah ve teçhizat ihracatı konularında alacağı kararı (mevcut) geçici hükümet önceden vermeyecek” şeklinde ifade kullandı.

GÖRÜŞMELER İNGİLTERE İLE DEVAM EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bakanlıkta gerçekleşen basın bilgilendirme toplantısında, Almanya’nın Eurofighter tedarikine onay vermediğine ilişkin haberlerle alakalı olarak sorulan soruları yanıtladı. Kaynaklar, “Eurofighter Typhoon uçağının ülkemize satışına yönelik görüşmeler İngiltere ile yapılmaktadır. Şu ana kadar Almanya ile bir görüşmemiz olmadı. Sürecin en başından beri muhatabımız olan İngiliz makamları tarafından bize resmi olarak iletilen olumsuz bir husus bulunmamaktadır. Birleşik Krallık devlet yetkilileri ve üretici firma görevlileri ile süreç planlandığı şekilde sorunsuz yürütülmektedir. Ayrıca Eurofighter Typhoon uçağının satışı ile ilgili olarak fiyat değerlendirme sürecimiz devam etmektedir” dedi.

ÖNEMLİ

10 İl’de FETÖ Operasyonu Devam Ediyor

İstanbul'da gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda 10 ilde 3 şahıs ev hapsine alındı. Gözaltı sayısının artması bekleniyor.

Özel, İmamoğlu’na ziyaret sonrası yorumladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nu cezaevinde ziyaret ederek, Sayıştay'ın raporları üzerine İBB Başkanı'nın başlattığı iç denetimi savundu ve itirafçıların durumuna dikkat çekti.

Daha Fazlası!