Ankara Valiliği Yürüyüş İzni Vermedi

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN YÜRÜYÜŞ TALEBİ AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği, sosyal medya platformlarından bir yürüyüş talebi ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bölgedeki yoğun trafik akışının göz önünde bulundurularak, planlanan toplantının trafiği aksatabileceği ve vatandaşların mağdur olmasına yol açabileceği ifade edildi. Bunun yanı sıra, talep edilen alanın 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında belirlenen yerlerden biri olmadığı için bu faaliyet talebinin uygun görülmediği belirtildi.

TOPLANTININ DETAYLARI VE GEREKEN BİLGİLER

Ankara Valiliği’nden gelen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı 22.04.2025 tarihli başvurusu ile; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, 23 Nisan 2025 Çarşamba günü saat 15.30’da Ulus Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacağı, saat 17.00’de CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel’in 1. TBMM binası önünde partililere ve katılımcılara hitaben konuşma yapacağı, akabinde Anıtkabir’e yürüyüş düzenlenmek istendiği bildirilmiştir.”

YETKİLİ YERLERDEN TALEP EDİLMELİ

Açıklamada ayrıca, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 1. TBMM binasının ve çevresinin tarihi ve kültürel misyonu sebebiyle başta öğrenciler olmak üzere halkımız tarafından yoğun bir katılımla ziyaret edileceği öngörülmekte. Alanın kapatılması durumunda halkımızın ziyaretinin engelleneceği, ayrıca, talep edilen mevkinin yoğun trafik yüküne sahip olması dolayısıyla burada yapılacak herhangi bir toplantı nedeniyle aksayan trafik akışı şehrin tüm trafiğini olumsuz yönde etkileyeceği ve vatandaşlarımızın mağdur olmasına neden olacağı” denildi. Son olarak, Valilik, talep edilen alanın dışında, usulüne uygun bir şekilde belirlenmiş alanlardan (örneğin; Anadolu Meydanı, Anıtpark, Sıhhiye Meydanı, Lale Meydanı, Kalaba Kent Meydanı vb.) birinde yapılmak istenen etkinlikler için gereken her türlü yardımı sağlayacağını bildirdi.

ÖNEMLİ

Simge Sağın’ın Ablası Vefat Etti!

Ünlü şarkıcı Simge Sağın'ın ablası Nilay Sağın, 45 yaşında vefat etti. Aile ve sevenleri büyük bir üzüntü içinde.

“İmamoğlu’na Ziyaret Sonrası Özel Açıklama”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu cezaevinde ziyaret ederek geçmiş dönem denetim sürecinde iktidarın eleştirisini yaptı ve soruşturma konusundaki eleştirilerini dile getirdi.

Daha Fazlası!