İZMİR’DE KENT HAYATINDAN SIKILDI
Doğduğu ve büyüdüğü İzmir’de şehir hayatından sıkılan 33 yaşındaki maliyet kontrol uzmanı Berkan Karlankuş, memleketi Sivas’ın Kangal ilçesindeki köyüne dönmeye karar verdi. Berkan, yaz aylarını Kangal’da geçiren babası Nadir Karlankuş’un yanına giderek ona destek oldu. Yıllar içerisinde beyaz yakalı bir çalışan olarak sürdürdüğü yaşamından memnun olmaması, doğup büyüdüğü köye tekrar dönüş yapmak istemesini sağladı. Berkan, evlenmesi için babasının biriktirdiği parayla 12 inek alarak köyde hayvancılığa başladı.
KÖY HAYATI ONUN İÇİN BİR SEÇİM OLDU
AA muhabirine açıklama yapan Karlankuş, yaz tatilinde köy hayatının kendisini çok etkilediğini belirtti. Köye yerleşmeye 5 ay önce karar verdiğini ifade eden Berkan, “İzmir’de maliyet kontrol uzmanı olarak masa başında çalışıyordum. Bu iş, masabaşı işten bin kat daha iyi. Stresiz huzurlu bir hayat imkanı var. Kesinlikle köydeki hayatlar sanıldığı gibi kötü hayatlar değil. Mükemmel ve yaşanması gereken hayatlar.” sözlerini kullandı. Çok çabuk köy ortamına uyum sağladığını da açıkladı.
Berkan, köy hayatına adapte olma sürecinde başta zorluklar yaşadığını itiraf etti. Ancak, “İzmir’de doğup büyüdüğüm için bütün çevrem orada. İlk başlarda köy hayatına uyum sağlamakta zorlandım ama ben buraya zincirlerimi kırdım geldim ve adapte olmayı başardım. İnsanlardan çok güzel geri dönüşler aldım, ‘mükemmel bir iş yapıyorsun’ dediler hatta ilkokul öğretmenim arayarak ‘oğlum seninle gurur duyuyorum’ dedi.” şeklinde konuştu. Berkan, sosyal medyada içerik oluşturmaya başladığını ve bunu yapmanın kendisine huzur anlamında fayda sağladığını belirtti.
KİBAR FEYZO FILMİNDEN İLHAM ALDI
Berkan, köye dönüş kararı alırken, Atıf Yılmaz’ın yönettiği ve usta oyuncuların yer aldığı “Kibar Feyzo” filmindeki bir repliği hatırladığını aktardı. İnşa ettiği yeni hayatla ilgili düşüncelerini ifade ederken, “Kibar Feyzo filminde Adile Naşit’in başlık parasını konu alan ‘öküz alırız o parayla’ diye bir sahnesi vardı. Babamın evlenmem için kenara koyduğu para vardı. Espri yaparak ‘baba, o parayla öküz alırız’ diyerek böyle bir yola girdik.” dedi. Karlankuş, devlet desteği almadıklarını ancak ileride bu olanaktan yararlanmayı düşündüğünü de ekledi. “Büyükşehirlerde stresli bir hayat var. Bunu dibine kadar yaşayanlardan birisiyim. Özelikle masa başında çalışanlara şunu söylüyorum; köyde sizin işe giderken geçirdiğiniz süre kadar çalışıyorum. İmkanı olan herkesin gelip üretim yapması gerekiyor.” diyerek köy hayatının faydalarına dikkat çekti.