BAKAN KURUM’UN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kanal İstanbul ile ilgili gelen sorular üzerine, “Kanal İstanbul ile ilgili bir konu gündemimizde yok. Olmadığını daha önce söylemiştim. Kanal İstanbul üzerinden polemik yaratma çabaları milletin nezdinde de karşılık bulmayacaktır” diyerek, bu konuya net bir açıklık getirdi.
KONUTLARIN KANAL İSTANBUL İLE İLGİSİ YOK
Bakan Kurum, bölgede inşa edilen 28 bin konutun Kanal İstanbul projesi ile herhangi bir bağlantısının olmadığını özellikle vurguladı. “Bu konutlar, daha önce seçim meydanlarında söz verdiğimiz bir çalışmanın ürünüdür” şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca, konutların satış durumuna da değinen Bakan Kurum, “Konutlar Araplara veya herhangi bir ülkenin vatandaşına satılmadı. Alanların tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır” dedi.
ARNAVUTKÖY’DE İNŞAAT ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR
Arnavutköy’deki 28 bin konut yapımının hızla devam ettiğini belirten Bakan Kurum, “Bu projenin Kanal İstanbul’la uzaktan yakından ilgisi yok” diyerek, gündemdeki tartışmalara son verdi.