KÖPRÜ GEÇİŞLERİ VE OTOYOLLARA ZAM DURUMU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tv100 yayınında Erdoğan Aktaş’ın sorularına yanıt verdi. “Köprü geçişleri ve otoyollara zam gelecek mi?” sorusuna Uraloğlu, “Bizim orada belli işletme maliyetlerimiz var. Bu işletme maliyetlerini Türkiye’deki ekonomik şartların, geliştiği, değiştiği duruma göre biz de zaman zaman gözden geçiriyoruz” dedi.
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANINA İKİNCİ PİST
Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistiyle ilgili güncel durumu aktardı. Uraloğlu, “Uçakların iniş-kalkışıyla ilgili kapasite problemleri çözüldü. Artık orada günlük 700-800’e kadar çıkan bir kapasite var. Bundan sonra bin 500’lerin üzerine çıkmış durumdayız” ifadelerini kullandı. Terminal için yapacakları iyileştirmeler hakkında da bilgi veren Uraloğlu, “Bu sene 40 milyonu bulacağız” diye belirtti.
Uraloğlu, çocukların sosyal medyaya erişimiyle ilgili yasal düzenlemedeki aşamaları da paylaştı. “Orada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığı ile ortak çalışıyoruz. Meclisimiz ve komisyon ile de ortak çalışıyoruz. Bir aşamaya geldik. Önümüzdeki yılın ilk aylarında bununla ilgili bir düzenleme yapmamış oluruz” dedi.
ROBLOX VE DISCORD İLE İLETİŞİM DURUMU
Uraloğlu, Aktaş’ın ‘Roblox ve Discord’ta yasak kalkıyor mu?’ sorusuna, “Esasında ikisi de bizimle iletişim halinde. Mahkeme kararlarıyla kapatılmış. Oradaki bizim BTK’nın yetkisinde olan konular değil. Onun dışında mahkeme kararıyla kapatıldığı için yeniden açılması için mahkeme kararı gerekli” şeklinde yanıt verdi.
HALEP VE ŞAM HAVALİMANLARINA EKİP GÖNDERİLDİ
Uraloğlu, “Bizim sorumluluk alanımızda ulaştırmanın 4 tane yolu var. Havayolu, karayolu, demiryolu ve denizyolu. Nereden bakarsanız bakın bütün her konuda olduğu gibi bu konuda da çok kötü bir durum söz konusu” diyerek, Halep ve Şam havalimanları için 6 kişilik bir ekibin gönderildiğini belirtti. Uraloğlu, incelemeler esnasında “radar sisteminin olmadığını” da ifade etti.
TARİHİ HİCAZ DEMİRYOLU ONARIMI
Hicaz Demiryolu’nun son durumu hakkında bilgi veren Uraloğlu, “Onunla ilgili çok güncel bilgi ya da tespitlerimiz yok. Biz geçmişte yolcu treni de yük treninde işletmişiz. Önümüzdeki günlerde son durumunu tespit ederek orada gerekli desteği sağlama noktasında olacağız” dedi.
SURİYE’DEKİ DURUM VE PLANLAR
Suriye’deki son durumlar hakkında konuşan Uraloğlu, “Suriye her anlamda ihmal edilmiş” dedi. Uraloğlu, “Günler diyebiliriz. Önümüzdeki haftalarda Halep ve Şam havalimanları için muhtemelen görevlendirilen arkadaşlarımızı göndeririz” diyerek, havalimanı seferlerinin önemini vurguladı.
KALKINMA YOLU PROJESİ
Kalkınma yolu ile ilgili bilgileri aktaran Uraloğlu, “Kalkınma yolunun başladığı nokta Basra Körfezi’nde Irak’ın Fav Limanı. Buradan çıkan bir demiryolu 1200 km bir hatla Ovaköy’e bağlanması” açıklamasında bulundu. Suriye’nin de bu projeye entegre edilebileceğini belirten Uraloğlu, “Bunu düşünmek için zamana ihtiyacımız olur” ifadesini kullandı.
ANKARA-İSTANBUL SÜPER HIZLI TREN PROJESİ
Uraloğlu, “Ankara’dan İstanbul’a 344 km uzunluğunda ve saatte 350 km hız yapabilen süper hızlı tren projesini çalışmaya başladık. Bittiğinde sadece 80 dakikada iki şehir arasında seyahat yapılacak” dedi.
BİLET SORUNU ÇÖZÜLECEK
Uraloğlu, “12 set daha hızlı tren ihtiyacımız var. Onlarla ilgili bağlantıları tamamladık, 12 seti aldığımız zaman hızlı trenle ilgili bilet problemimiz kalmamış olacak” şeklinde konuştu.
İKİ HAVALİMANINI BİRBİRİNE BAĞLAYACAK PROJE
Uraloğlu, “Yavuz Sultan Selim Demiryolu projesi ile iki havaalanını birbirine bağlayacağız. Yarım saatte oradan oraya rahat bir şekilde gidebileceksiniz” dedi.
ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN ŞARJ KAPASİTELERİ
Uraloğlu, Türkiye’de “Şu anda 81 ilde bir elektrikli aracın şarj kapasitesi ya da menzilini dikkate alabilerek bütün illere rahatlıkla gidebileceğini” ifade etti.
DEPREM BÖLGELERİNDE HABERLEŞME SİSTEMLERİ
Uraloğlu, “Deprem bölgesindeki haberleşme sistemlerini ayağa kaldırdık. Bir problem olmadığını söyleyebilirim. Ama olası bir deprem noktasında özellikle İstanbul’dan başlayarak kuleler kuralım istiyoruz. Buna başladık” dedi.