KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU’NUN ÇALIŞMALARI
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabında yaptığı duyuruda, “Kurulduğu 2009 yılından itibaren, kadın-erkek fırsat eşitliği konusunda önemli çalışmalara imza atan ‘Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’ kıymetli Başkanı ve Milletvekili Sayın Çiğdem Erdoğan ile değerli üyeleri, milletvekillerimiz Sayın Tuba Vural Çokal, Sayın Sema Silkin Ün, Sayın Elif Esen, Sayın Ayşe Böhürler, Sayın Suna Kepoğlu Ataman, Sayın Seda Gören Bölük ve Sayın Şenol Sunat ile ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde İçişleri Bakanlığı olarak kadına karşı şiddet ile nasıl mücadele ettiğimizi anlattık” şeklinde ifadeler kullandı.
KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE ÇABALARI
Yerlikaya, dünya genelinde kadına yönelik şiddet oranlarının artış gösterdiğini vurguladı. “Ülkemizde bu oran yükselmiyor; ancak biz bu oranı aşağılara çekmek için büyük bir mücadele veriyoruz. Bu yılın ilk 10 ayında 162 bin 897 erkeğe ‘önleyici tedbir’, 44 bin 393 kadına ‘koruyucu tedbir’ kararı verildi. Kadına şiddetle ilgili KADES’e ya da 112’ye gelen çağrıyı, ‘en öncelikli çağrı’ sınıfında kabul ediyoruz.” dedi.
KADINLARA YÖNELİK DESTEK HİZMETLERİ
Yerliaya, “Bu da şu anlama geliyor; eğer bir kadın, şiddete maruz kalacağını anladığı anda, bu çağrıyı yaptığında, o kadının bulunduğu konuma en yakın olan hangi ekipse; şube, birim gözetmeksizin ki o ekip trafik olabilir, asayiş olabilir, özel harekat olabilir, o arkadaşlarımız derhal o konuma gidiyor.” diye ekledi. Ayrıca, ekiplerin koruma kapsamında kaydı bulunan her kadına haftada bir uğrayarak durumunu sorduğunu, sadece ev değil, komşularına ve mahalle muhtarlarına da giderek bilgi aldığını belirtti. Kadınların herhangi bir tehlikeye maruz kalmaması için bu çalışmaların yürütüldüğünü vurguladı.