Bayraktar AKINCI TİHA deniz hedeflerini başarıyla vurdu

Baykar’ın yerli ve milli olarak geliştirdiği Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), deniz hedeflerine yönelik gerçekleştirilen atış testlerinde büyük bir başarı elde etti. Testler sırasında, AKINCI TİHA, hareketli ve sabit deniz hedeflerini milli elektro-optik sistem ve yerli mini akıllı mühimmatlar kullanarak tam isabetle vurmayı başardı.

Testlerin birinci aşamasında, AKINCI TİHA, irtifadan 30 bin feet yükseklikten deniz üstünde sabit bir hedefi MAM-T mühimmatıyla vurdu. İkinci aşamada ise aynı irtifadan, bu sefer MAM-L mühimmatı kullanılarak deniz üstünde hareket eden Albatros İDA’yı (İnsansız Deniz Aracı) imha etti. Bu başarılı atış testleri, Bayraktar AKINCI’nın Mavi Vatan stratejisi içindeki etkisini açıkça gösterdi.

Ayrıca, daha önce gerçekleştirilen testlerde Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etmişti. Bu testler, AKINCI TİHA’nın gözetleme ve hedefleme yeteneklerinin güçlü olduğunu gösterdi.

Bayraktar AKINCI, uzun süre havada kalabilme ve yüksek güç kapasitesi gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk milli insansız hava araçlarından biri olan AKINCI TİHA, 50 bin uçuş saatini geçerek Türk havacılık tarihinde önemli bir kilometre taşını oluşturdu.

Baykar, projelerini öz kaynaklarıyla yürütme geleneğini sürdürerek, ihracattan elde ettiği gelirlerle önemli bir oyuncu haline geldi. Savunma ve havacılık sektöründe lider konumda olan Baykar, dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olma özelliğini taşıyor. Bu başarılar, Türk savunma sanayiinin uluslararası alandaki güçlü temsili için önemli bir adım niteliğinde.

ÖNEMLİ

KKTC’de Bebek Mamalarına Alkol Karıştırıldı

Kuzey Kıbrıs'ta bir hastanede yenidoğan yoğun bakımında bebeklerin mamalarına yanlışlıkla alkol eklenmesi sonucu 20 günlük bir bebek öldü, 6 bebek kritikte.

Gürcistan’da Seçim Sonuçlarına Tepkiler Var

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, dünkü seçimlerde Rusya'nın müdahalesine karşı çıktıklarını belirterek, sonuçları tanımadıklarını ve muhalefeti protestoya çağırdı.

Daha Fazlası!