İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN BÜYÜK OPERASYON
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz İhsan Aktaş’ın liderlik yaptığı düşünülen bir suç örgütünün, belediye başkanları ve üst düzey belediye yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri manipüle etmesi üzerine başlattığı soruşturmada, gözaltına alınan 40 zanlının emniyetteki işlemlerini tamamladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin ifade işlemlerini bitirdi. İfadeleri sonrasında zanlılar, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçtikten sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Ayrıca, bu soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ve daha önce “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in işlemlerinin cezaevinde yapıldığı bilgisi öğrenildi.
SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK DETAYLAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu soruşturmaya dair yaptığı açıklamada Aziz İhsan Aktaş’ın başında bulunduğu suç örgütünün, belediye başkanları ve üst düzey yöneticilere rüşvet vererek ihaleleri organize ettiğini vurguladı. Söz konusu suç örgütünün, ihalelerin kendi firmaları tarafından alınmasını sağladığı tespit edilmesi üzerine soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi. Yaklaşık 3 ay süresince şüphelilerin takibe alındığı belirtildi. Açıklamada, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile Beşiktaş Belediyesi Beltaş İşletmecilik Sanayi ve Ticaret AŞ Başkanı da dahil olmak üzere 10 zanlı hakkında “suç örgütüne üye olma”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “haksız mal edinme” suçlamalarıyla gözaltı kararı verildiği bilgisi verildi.
GÖZALTILAR VE SUÇLAMALAR
Ayrıca, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in de aralarında bulunduğu 12 belediye görevlisi hakkında “ihaleye fesat karıştırmak”, “rüşvet almak” ve “3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması” ile “haksız mal edinme” suçlamalarıyla gözaltı kararı verildiği aktarıldı. Aziz İhsan Aktaş ve onu destekleyen 24 şüpheli hakkında da “suç örgütü kurma ve yönetme”, “suç örgütüne üye olma”, “rüşvet verme”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “edimin ifasına fesat karıştırmak”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” ve “mal varlığı değerlerini aklamak” suçlamalarıyla gözaltı kararı verildi. Toplamda 47 kişi hakkında eş zamanlı olarak yakalama ve gözaltı kararı verildiği belirtiliyor.