BioNTech’in kurucuları müjdeyi verdi!

Dünyanın ilk Covid-19 aşısına öncülük eden BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, uzun zamandır beklenen kanser ilaçlarının beklenen lansman tarihini açıkladı. 2026 yılına kadar ilk kanser aşısını piyasaya sürmek için çığır açan planlarına dalın.

Covid-19 aşısıyla tanınan Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech, devrim niteliğinde bir kanser aşısını piyasaya sürmek için iddialı zaman çizelgesini açıkladı. Kurucular Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, “Focus” dergisine verdikleri özel röportajda, 2026 yılına kadar ilk kanser aşılarını piyasaya sürme konusundaki kararlılıklarını dile getiriyor.

Prof. Dr. Şahin, onlarca yıldır devam eden kanser araştırmalarına ilişkin görüşlerini paylaşarak çabalarının meyvelerini vurguluyor. Ekip, metastaz yapmış meme kanserini hedefleyen bir antikor ilaç konjugatı (ADC) ve bir tür akciğer kanseri için başka bir antikor için onay aşamasına ilerledi. Ek olarak, on aşı adayı için faz 2 veya faz 3 denemelerinin yıl sonuna kadar tamamlanması ve potansiyel olarak kayıtların önünün açılması için planlar devam ediyor.

Deri, bağırsak, rahim, prostat ve akciğer kanserleri dahil olmak üzere 30 kanser türü için devam eden başarılı klinik çalışmaların altını çizen Prof. Dr. Şahin, 2030 yılına kadar kapsamlı bir kanser tedavi portföyü oluşturmayı öngörüyor. Dijital teknolojilerin ve yapay zekanın kullanılmasının tıp alanındaki araştırmaları hızlandırdığını belirten Şahin, “Tıpta her şey eskisinden çok daha hızlı ilerliyor” dedi.

Prof. Dr. Türeci, BioNTech’in kanser tedavi programlarında önemli adımlar attığını, özellikle melanom tedavisindeki kayda değer ilerlemeleri vurguluyor. Her hastanın kanser hücrelerinin benzersizliğini kabul eden BioNTech, kişiselleştirilmiş kanser tedavilerine odaklanıyor ve önümüzdeki yıllarda kemoterapi ihtiyacında potansiyel bir azalma öngörüyor.

Türeci, BioNTech’in kanserle savaşmak için vücudun kendi savunma sistemini kullanma yaklaşımını açıklıyor ve genel sağlıktan ödün vermeyen daha hassas tedavilerin önünü açıyor. Antikor ilaç konjugatları (ADC’ler) üzerinde devam eden çalışmalar, Corona tedavisinde kullanılan mRNA teknolojisinin

BioNTech çığır açan araştırmalarına devam ederken, bir kanser aşısı olasılığı, tıbbi gelişmelerde dönüştürücü bir çağa işaret ediyor ve daha hedefli ve daha az invaziv kanser tedavileri için umut veriyor.

ÖNEMLİ

Beylikdüzü’nde Narkokapan-8 Operasyonu Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Beylikdüzü'nde gerçekleştirilen Narkokapan-8 operasyonuyla ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı.

Grip Alarmı: İstanbul’da Aciller Yoğunlaştı

İstanbul ve diğer şehirlerde grip vakalarında artış gözlemleniyor, acil servisler dolup taşıyor. Uzmanlar, durumu düşük aşılama ve koronavirüs etkilerine bağlıyor.

Daha Fazlası!