BIST 100 ENDİKSİNDEKİ DEĞİŞİMLER
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,10 değer kaybederek 9.312,13 puanla tamamladı. Önceki kapanışa göre endeks 9,51 puan gerilerken, toplam işlem hacmi 84,1 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,10 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,90 oranında değer kaybı yaşadı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazancı yüzde 4,08 ile finansal kiralama faktoring sağlarken, en fazla kaybı ise yüzde 3,36 ile sigorta endeksi yaşadı.
KÜRESEL PİYASALARDAKİ ETKİLER
Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a yönelik eleştirilerini artırması ve ABD’nin ticaret politikalarındaki belirsizlikler, karışık bir seyir izlenmesine sebep oluyor. Ayrıca yarın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili nedeniyle yurt içi piyasalar kapalı kalacak.
Analistler, yarın yurt dışında Fed’in Bej Kitap raporunun yanı sıra ABD ve Avrupa’da açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksinin (PMI) takip edileceğini ifade ediyor. Teknik açıdan bakıldığında, BIST 100 endeksinde 9.400 ve 9.500 seviyelerinin direnç noktası, 9.300 ve 9.200 puanın ise destek konumunda olduğunu aktarıyorlar.