Çin, Rusya, İran Nükleer Programını Görüştü

İRAN’IN NÜKLEER PROGRAMI GÖRÜŞÜLDÜ

Çin, Rusya, İran ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) temsilcileri, Avusturya’nın başkenti Viyana’da İran’ın nükleer programı üzerine bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya katılan, Çin’in IAEA Daimi Temsilcisi Li Song, Rusya’nın Viyana’daki Uluslararası Kuruluşlar Daimi Temsilcisi Mikhail Ulyanov ve İran’ın IAEA Daimi Temsilcisi Büyükelçi Rıza Necafi, IAEA Başkanı Rafael Mariano Grossi ile bir araya geldi.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ VURGULANDI

Görüşmelerde, üç ülke İran’ın nükleer konusundaki meselelerinin çözümü için karşılıklı saygıya dayalı siyasi ve diplomatik angajmanın önemini belirtti. Çin, Rusya ve İran, diplomatik çabaların desteklenmesi ve sorunun olumlu, pratik bir yaklaşım ile ele alınması adına IAEA ve genel direktörün yapıcı katkılar sunabilmesi için gerekli yetenek ve uzmanlığa sahip olduğuna dair görüş birliğine vardı.

ÇİN’İN DESTEK HEYETİ

Li Song, Çin’in, IAEA ile diyalog ve iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik İran’a desteklerini ifade etti. Ayrıca, Çin’in İran’ın nükleer silah geliştirmeme taahhüdüne değer verdiğini, nükleer enerjinin barışçıl kullanımına saygı gösterdiğini ve İran’ın meşru hak ve çıkarlarını koruyabilmesi için tüm taraflarla, ABD de dahil olmak üzere diyalog yürütmesini desteklediğini vurguladı. Son olarak, Li, Çin’in İran nükleer sorununa yönelik diplomatik çabaları hızlandırmak için Rusya, İran ve IAEA ile iş birliği ve iletişimi artırmaya yönelik hazır olduğunu ifade etti.

ÖNEMLİ

Sahte Araç Kiralama Sitesi Operasyonu Gerçekleşti

Kocaeli merkezli operasyonlarda, sahte araç kiralama dolandırıcılığı yapan çeteye yönelik 101 kişi gözaltına alındı; 28 ilde tespit edilen para hareketliliği ise 180 milyon TL.

Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 800 Sülünü Saldı. Biyolojik Mücadele İçin Uygulama Başladı. Kimyasal Kullanıma Gerek Kalmaması Amaçlanıyor.

Kahverengi kokarca ile mücadele için, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 800 sülünü doğaya salarak çevre dostu bir yaklaşım benimsedi.

Daha Fazlası!