Dicle Vadi Final Ana Okulları Etkinliği

ETKİNLİKTE SANAT VE COŞKU BULUŞTU

Diyarbakır’da, Dicle Vadi Final Ana Okulları öğrencileri 40 özgün eser yaratarak parçalanmış yüzler, geometrik formlar ve özgün renk tercihleri ile dikkat çekti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Dicle Vadi Final Ana Okulları içerisinde sanat dolu bir etkinlikle kutlandı. Dicle Vadi Final Ana Okulları, bu özel günde çocuklara unutulmaz anlar yaşatarak onlara farklı bir deneyim sundu.

ÇOCUKLARA SANATLA İFADE FIRSATI

Etkinlik “Bir Tuval, İki Renk” adını taşıyor ve bu özel günde çocuklara sanatın evrensel diliyle kendilerini ifade etme fırsatı sağlandı. Etkinliğe Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü’nden üniversite öğrencileri ile Dicle Vadi Final Ana Okulları’ndan 40 minik öğrenci katıldı. Etkinliğin ilham kaynağı ise ünlü ressam Pablo Picasso ve onun öncüsü olduğu kübizm akımı oldu. Bu sayede çocuklar, Picasso’nun soyut dünyasında hayal güçleriyle yolculuğa çıkma imkanı buldular.

ÇOCUKLARIN YETENEKLERİ DESTEKLENDİ

Etkinlik süresince çocukların sanatsal becerilerinin yanı sıra soyut düşünme ve farklı bakış açıları geliştirme yetenekleri de desteklendi. Dicle Vadi Final Ana Okulları Müdiresi Saniye Görür, konuya ilişkin olarak, “Bizler için 23 Nisan sadece bir bayram değil, çocukların özgürce düşünebildiği, kendilerini ifade edebildiği bir alan üretme fırsatıdır. Sanat bu anlamda çok güçlü bir araç. Öğrencilerimizin Picasso’dan ilham alarak hayal dünyalarını yansıttıkları bu etkinlik, bizleri hem gururlandırdı hem de çok duygulandırdı” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ

ABD’ye Hoş Geldin Rümeysa Öztürk

Filistin'e destek nedeniyle gözaltına alınan Türk doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, mahkeme kararıyla serbest bırakıldı. Temsilciler Meclisi üyesi Pressley, sosyal medyada sevindiğini duyurdu.

Edirne’de Kuru Fasulye Desteği Sağlandı

Edirne'de, kuru fasulye üretimini artırmak için başlatılan bir projeyle 6,1 ton tohum yerel üreticilere teslim edildi.

Daha Fazlası!