Economist: Muhalefet krizi çare görüyor!

ABD merkezli dünyaca ünlü The Economist dergisi son sayısında Türk ekonomisinin analiz edildiği bir makale yayımladı. Yazıda muhalefet partilerinin AK Parti hükümetini devirmek için tek çare olarak bir ekonomik kriz çıkmasını gördükleri bunun da ne kadar güçsüz olduklarının kanıtı olduğu ifade edildi.

2013 yazında muhalefetin bu 'isteğinin' neredeyse gerçekleştiği belirtilen analizde o dönem ABD'deki faiz artışıyla gelişen ekonomilerden sermaye çıkışı yaşandığı belirtildi. Bunun yanında Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle bu ülkeye yapılan ihracatın da düşmesinin söz konusu dönemde Türkiye'yi zorladığı vurgulandı.

Bugüne gelindiğinde düşen petrol fiyatlarının cari açık üzerindeki baskıyı kaldırdığı belirtilen yazıda şu ifadeler yer aldı: "Türkiye enerji ithalatına gayrisafi milli hasılanın yüzde 6'sı kadar harcama yapıyor. Düşen fiyatlar sayesinde cari açığın hasılaya oranı yüzde 5'e gerileyecek. Yine aynı nedenden enflasyon bu yıl yüzde 6.8'e gerileyecek"

Makalede Brezilya ve Rusya'nın kendi içinde yaşadığı sorunlar nedeniyle yatırımcıların 'Türkiye'ye bir daha baktığı' belirtildi.

HABERTURK

ÖNEMLİ

Trump Yönetimi, Vize Başvurularını İnceleyecek

Trump yönetimi, vize başvurusunda sosyal medya geçmişini detaylı inceleyecek. ABD, güvenlik riski taşıyan paylaşımlar nedeniyle vize reddi uygulayabilir. Gazze'ye gidenler ise özel denetim altında.

Elsinore Fayı Uyandı: 23 Milyon Hazır!

Güney Kaliforniya'daki bu haftaki deprem, "Büyük Deprem" endişelerini artırdı. Uzmanlar, tehlikenin beklenmedik bir kaynaktan oluşabileceği konusunda dikkat çekti.

Daha Fazlası!