DENİZLİ’DE TOPLUM YARARINA HAREKET
Denizli’de Pamukkale Halk Eğitimi Merkezinde eğitim alan gönüllüler, tarımsal üretimin önemli bir parçası olan ağaç budama ve aşılamaları gerçekleştirerek çevreye katkıda bulunmaya çalışıyor. Emeklilik sonrası doğaya adayan gönüllüler, dağları dolaşarak yabani meyve ağaçlarını aşılıyor. Pamukkale Halk Eğitim Merkezi, tarımsal üretimin önemli bir unsuru olan ağaç budama tekniklerini öğretmek için ‘Ağaç Budama ve Aşılama’ kursu düzenliyor.
KURSUN KATILIMCI PROFİLİ
Tarımla uğraşanların yanı sıra, emeklilerin ve kadınların da yoğun ilgi gösterdiği bu kurs sırasında, gönüllü kursiyerler doğal ortamlarda ağaç budama ve aşılamalar yapma imkanı buldu. Kursiyerler, ağaç budama tekniklerinin yanı sıra çevre düzenlemesi ve yabani ağaçların meyve veren türlere dönüştürülmesi için hem teorik hem de pratik bilgi edindi. Gönüllü olarak sahipli veya sahipsiz ağaçları budayan kursiyerler, bu fırsatı sağlayan Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’ne teşekkür etti.
ÇEVREYE KATKI SAĞLAMA DAVETİ
Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca, emeklilere, ev hanımlarına ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenleri bu tür organizasyonlarda yer almaya davet etti. Sarıca, “Gönüllü arkadaşlarımız ile bütün ağaçları budayıp aşılamak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Mart ayının sonuna yaklaşırken, ağaçların aşılaması için tekrar bir araya geleceklerini belirten Sarıca, “Bugün Pamukkale Halk Eğitim Merkezi olarak budama konusundaki saha çalışmalarındayız. Bugün çok önemli bir iş yapıyoruz. Ağaçlarımızı budadık. Şubat veya Mart ayının sonunda ise bu ağaçları aşılama kurslarına alacağız” dedi.
GELECEK İÇİN TEDBİRLER ALINIYOR
Tüm gönüllüleri genel bir seferberlik için bir araya getireceklerini vurgulayan Sarıca, “Önümüzdeki yıllarda gıda kıtlığı problemi gündeme gelebilir. Biz de halk olarak bu konudaki üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Mart ayına geldiğimizde yaklaşık 100 kişi ile birlikte doğaya çıkacağız ve gönüllü olarak aşılamalar yapacağız. Gelecekle ilgili tedbirlerimizi şimdiden almalıyız” diye konuştu.
BİR GÖNÜLLÜNÜN MUTLULUĞU
Tek başına dağlarda gezip ormandaki yabani meyve ağaçlarına aşı yapan emekli işçi Salih Keskin, yaptığı bu işten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Keskin, “Dağlara çıkıyorum ve gerekli aşı ekipmanlarını yanımda götürerek ormandaki ağaçları aşılıyorum. Aşıladığım ağaçlar, bir süre sonra kuşların gelip ihtiyaçlarını karşılamasıyla sonuçlanıyor. Bunu görmek beni çok mutlu ediyor. Aynı zamanda Halk Eğitim Merkezindeki eğitmenlerimle daha fazla bilgi edindim. Bilmediğim konular hakkında onlarla konuşarak çözümler buluyorum. Emeklilikte oturmak yerine bu gönüllü faaliyetlere katılmayı tavsiye ediyorum” dedi.
Keskin, arkadaşlarıyla birlikte sohbet ederek zevkli vakitler geçirdiklerini ve sonrasında aşılama işlemlerine geçtiklerini belirtti.