Erdoğan, yeni anayasa demokrasiye güç katacak, dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘İdari Yargı Günü’ ve ‘Danıştay’ın 156’ncı Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’nde konuştu. Erdoğan, “Hukuk devletinin en temel ilkelerinden biri olan idarenin yargısal denetimidir. Bu ilkenin hayata geçmesi ancak idarenin her türlü eylem ve işlemlerinin yargı denetimine tabi olmasına bağlıdır. Bu misyonun ülkemizdeki temsilcisi de Danıştay’dır. Danıştay’ımız idarenin yargı yoluyla denetlenmesinin yanı sıra kamu ile vatandaş arasındaki ihtilafların çözümünde de nihai karar vericidir. Kararlarıyla alt derece mahkemelerine rehberlik eden Danıştay, anayasa ve yasaların uygulanmasını da garanti ediyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türk milleti adına karar verme onurunu ve mesuliyetini taşıyan yargı organlarının her birinin ülkede huzurun, güvenliğin, kalkınmanın, demokrasinin ve sosyal barışın muhafazasının teminatı olduğunu vurgulayarak, “Nasıl geç gelen adalet adalet değilse, topluma güven veren ve erişilebilir adalet sistemi de vatanımızın güvencesidir. Tüm mahkeme salonlarımızda bulunan ‘Adalet mülkün temelidir’ yazısı hem bu hakikati bize hatırlatır, hem de medeniyetimizin adaletin tesisine verdiği ehemmiyeti ortaya koyar. Devlet, adaletle hükmettiği, adalet dağıttığı, adaletin tecellisini sağladığı müddetçe güçlüdür, dimdik ayaktadır. Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz, refah olmaz. Milleti bir arada tutan bağ zayıflamaya başlar. Bunun için adli ve idari yargı fark etmeksizin adliyenin kapısını adaletin kapısı haline getirdiğimiz ölçüde geleceğimize güvenle bakabileceğimize inanıyorum” dedi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyaset kurumu nasıl layüsel değilse, yargı da eleştirilemez değildir. Yargının kararlarını beğenmeyebilir, itiraz edebilir, hoşnutsuzluğumuzu açıkça dile getirebiliriz. Buna kimse engel olamaz, olmamalıdır. Terörü övmediği, şiddeti teşvik etmediği ve hakarete varmadığı sürece insanlar fikirlerini farklı mecralarda özgürce yazabilir, paylaşabilir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasinin güçlendirilmesi için yeni bir anayasa hazırlanması gerektiğini vurguladı.

ÖNEMLİ

Kırıkkale’de 3.4 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Son dakika: Kırıkkale'nin Bahşili ilçesinde 3.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

İran Lideri’nden İsrail’e Sert Yanıt

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in askeri üslerine yönelik saldırısına yanıt olarak, ülkesini savunacaklarını vurguladı ve uygun karşılığın verileceğini belirtti.

Daha Fazlası!