GALATASARAY MAÇ BİLETLERİ ÜZERİNE SORUŞTURMA SONUCU
Galatasaray futbol takımının maç biletlerinin karaborsada satıldığına yönelik iddiaların ardından Kulüp Başkanı Dursun Özbek’in yaptığı suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kontrol edilen dosyada Özbek’in, 29 Nisan’da yaptığı suç duyurusunun ardından Galatasaray biletlerinin karaborsada satıldığını öne süren iddiaların araştırıldığı belirlendi.
SAVCILIKTAN AÇIKLAMALAR
Kararda, yapılan soruşturma ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ve emniyet güçlerine yapılan 46 ihbarın birleştirildiği, toplamda 8 şüphelinin ifadelerinin alındığı ifade edildi. Sosyal medyada geniş takipçi kitlesine sahip bazı şahısların, iddiaları birbiriyle paylaştıkları ve bu bilgileri genellikle tanık Fatih Altaylı ve Ebru Gürsoy’dan duyduklarını belirttikleri aktarıldı. Bazı tanıklar, bilgi ve belge sunacaklarını söylemelerine rağmen soruşturma süreci boyunca somut bir delil sunmamaları dikkat çekti.
KARABORSA İDDİALARIYLE İLGİLİ DİĞER DEĞERLENDİRMELER
Savcılık, Galatasaray Spor Kulübü yöneticileri ve çalışanlarının karaborsa bilet satışından menfaat sağladığına dair bir delil bulamadığını belirtti. Ayrıca, birçok taraftarın bilet bulmakta zorlandığına dair iddialara karşılık olarak, kulüp tarafından 5-6 bin biletin satışa sunulduğu ancak bilet almak isteyen 250 bin ile 500 bin arasında kişinin kule sistemine girmeye çalıştığı aktarıldı. Bu durumda, bilet bulmanın güçlüğü normal şartlar altında değerlendiriliyor.
BİLET SATIŞLARINA İLİŞKİN DELİL YETERSİZLİĞİ
Savcılık, karaborsa bilet satışından 56 milyon euro kadar menfaat sağlandığına dair verilen bilgilerin sadece soyut iddialar halinde kaldığını vurguladı. Soruşturma dosyasına bilet veya kombine satışından elde edilen kazançlarla ilgili herhangi bir bilgi veya belge sunulmadığı gibi, savcılık tarafından yapılan resen araştırmada da somut bir delil bulunamadığını bildirdi.
İddia kaynaklarının net bir şekilde belirlenmediği kararda, şüphelilerin suç işlediğine dair yeterli ve somut bir delil elde edilemediği ifade edildi. Bu sebeplerle, Bora İsmail Bahçetepe ve Eray Yazgan’ın da aralarında bulunduğu 23 şüpheli hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi.