GENÇLERİN ÇANAKKALE’Yİ ZİYARETİ İÇİN PROJE
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Zaferi’nin 110. yılı için özel bir proje gerçekleştirecek. “110. Yılında 110 Bin Gençle: Bir Destandır Çanakkale” ismiyle hayata geçirilen projede bu sene içinde 81 ilden 110 bin gencin Çanakkale’yi ziyaret etmesi sağlanacak. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençlere tarih, değerler ve vefa bilinci kazandırmanın çok önemli olduğunu belirtti. Çanakkale Zaferi’nin 110. Yılı’nda 110 bin genç, bakanlık tarafından organizasyonla Çanakkale’ye götürülecek.
PROJENİN DETAYLARI
“110. Yılında 110 Bin Gençle: Bir Destandır Çanakkale” projesi 2025 yılı boyunca 110 bin gencin ecdadın izinde Çanakkale’yi ziyaret etmesini sağlayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen bu özel projede, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen 110 bin genç, tarihi alanları yerinde ziyaret edecek. Gençler, Şahindere Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Çanakkale Şehitler Abidesi gibi alanları gezip, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde dönemin atmosferini deneyimleyecek. Proje, 13-17 yaş grubundaki gençlere yöneliktir. Başvurular, gençlik merkezleri ve ofisleri üzerinden alınacak. Başvuruda bulunacak gençlerden veli izin belgesi veya taahhütname talep edilecek. Ayrıca, her kafilede engelli gençler için özel kontenjan ayrılacak, gerektiğinde refakatçi ile katılım sağlanacak.
BİLİNÇ OLUŞTURMAK HEDEFİ
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye genelinde tarih bilincini oluşturan etkinlikler düzenleyerek gençleri bir araya getirdiklerini ifade etti. Bakan Bak, gençlerin ecdadını tanımasının çok değerli olduğunu belirtti. Çanakkale’de bir kahramanlık destanı yazıldığını vurgulayan Bakan Bak, “Gençlerimizin ecdadımızın kahramanlıklarını daha iyi bilmelerini, o ruhu hissetmelerini sağlamak için bakanlık olarak etkinlikler düzenliyoruz. ‘110. Yılında 110 Bin Gençle: Bir Destandır Çanakkale’ projemizle, gençlere sadece bir gezi değil; tarih, değerler ve vefa bilinci kazandıran unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce koordineli yürütülen proje, gençliğe tarih bilincini aktarma yolunda önemli bir adım oluşturuyor. Proje ile gençlere, milletimizin vatanı için verdiği mücadeleyi hatırlatmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.