YURT İÇİ GÜNDEMİ İLERLETECEK ETKİNLİKLER
Yeni günde, yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu ile haftalık para ve banka istatistikleri önemli bir şekilde takip ediliyor. Ayrıca, yurt dışında İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) faiz kararı ile beraber ABD’den gelecek final GSYH rakamları da izleniyor. Bugün ayrıca Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını yapacak.
RESMİ TOPLANTILAR VE AÇIKLAMALAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahire’de D-8 Zirve Toplantısı Açılış Oturumu ile Filistin ve Lübnan’daki duruma ilişkin özel oturuma katılacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), saat 10.00’da Ekim ayına ait uluslararası yatırım pozisyonu raporunu açıklayacak. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı “Sosyal Koruma İstatistikleri” raporunu da aynı saatte yayımlayacak. TBMM Genel Kurulunda ise 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin maddeleri saat 11.00’de görüşülecek.
ÖNEMLİ SİSTEMSEL VERİ PAYLAŞIMLARI
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını saat 11.00’de gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkmedya Finans Zirvesi’ne katılacak ve bu etkinlik saat 13.30’da başlayacak. Bunun yanında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), haftalık sektör verilerini saat 14.00’te açıklayacak. TCMB, haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler, parasal veriler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonunu saat 14.30’da takip edecek. TCMB, ayrıca aynı saatte Kasım ayı için uluslararası rezervler ve döviz likiditesi verilerini de duyuracak.