Hakemlik Sisteminde Şirketleşme Modeline Geçiş

GELECEK SEZON HAKEMLİK SİSTEMİNDE ŞİRKETLEŞME MODELİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu, gelecek sezondan itibaren hakemlik sisteminde şirketleşme modeline geçileceğini ve bu süreçte bir danışma kurulunun oluşturulacağını duyurdu. Danışma kurulu hemen çalışmaya başlayacak ve 5 üyesinin 3’ü kulüplerden, 2’si ise federasyondan atanacak. Gündoğdu, bu açıklamayı TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve 1. Lig Kulüpler Birliği üyeleriyle yapılan toplantının ardından yaptı.

DANIŞMA KURULU NEDEN KURULUYOR?

Gündoğdu, kulüplerin talepleri doğrultusunda MHK’nin yeniden yapılanması ve hakemlik sisteminin bir şirket adı altında yönetilmesi konusundaki sıcak yaklaşımlarını ifade etti. “Ağustos ayının başlarında Kulüpler Birliğinin isteği, MHK’nin yeniden yapılanması, bir şirket adı altında hakemlik sisteminin yönetimiydi.” diyen Gündoğdu, İngiltere, Almanya, İspanya ve Portekiz’deki örnekleri incelediklerini belirtti. Şirketleşme modelinin daha modern ve profesyonel bir yönetimi sağladığını ifade eden Gündoğdu, bu sistemi uygulamak için gereken raporları Kulüpler Birliği üyelerine sunduklarını aktardı.

YENİ GÖREV DAĞILIMI

Yeni sistemin işleyişi hakkında konuşan MHK Başkanı, iki üst yönetici olacağını açıkladı. Bir teknik CEO’nun hakemlik sisteminin teknik işlerini yürüteceğini, diğerinin ise kurumsal işler için atanacağını belirtti. Danışma kurulu atamalar, eğitimler ve tüm hakemlik sistemiyle ilgili kararları verme yetkisine sahip olacak. Gündoğdu, kulüplerin yaklaşımının olumlu olduğunu ve bu süreçte herkesin katılımının önemine vurgu yaptı. Kulüpler, gelecek hafta danışma kurulu üyelerini federasyona bildirecek ve TFF Yönetim Kurulu, belirlenen haftadan itibaren danışma kurulu faaliyetine başlayacak.

KULÜPLERİN YENİ SİSTEME YAKLAŞIMI

Ferhat Gündoğdu, kulüplerin yeni sisteme sıcak baktığını belirterek, “Önümüzdeki haftadan itibaren bununla ilgili çalışmalar başlayacak.” dedi. Geçiş sürecinin her ay CEO’ların vereceği raporlar doğrultusunda değerlendirileceğini ve Haziran ayında nihai raporların sunulacağını söyledi. Bu süreç sonunda şirketleşmeye geçilip geçilmeyeceğinin belirleneceğini ifade etti. Ayrıca, toplantıda yabancı VAR konusunun gündeme gelip gelmediği sorusuna Gündoğdu, “Danışma kurulu ve olası bir şirketleşmeyle ilgili süreçlerin değerlendirilmesiydi.” şeklinde yanıt verdi.

ÖNEMLİ

Esnaflar Kapalı Alan İstiyor, Soğuktan Şikayetçiler

Sıcaksular bölgesindeki ayakkabı tamircileri, kapalı alan taleplerinin geçmişteki vaadlere rağmen karşılanmadığını belirterek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'den destek istiyor.

Narin Güran Cinayeti: Karar Günü Açıklandı

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili dört sanığın ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşmasında amca Salim Güran savunma yapıyor.

Daha Fazlası!