İran Cumhurbaşkanı cenazesine Türkiye’den iki isim katılacak

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin 19 Mayıs’ta İran-Azerbaycan sınırında geçirdiği helikopter kazasında hayatlarını kaybetmelerinin ardından, ülkede geniş çaplı anma törenleri düzenleniyor. Reisi’nin cenazesi, Türkiye adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın katılımıyla perşembe günü Meşhed’de defnedilecek.

Kazanın ardından Tebriz’de düzenlenen ilk törende, sivil ve askeri yetkililer ile büyük bir kalabalık dualar eşliğinde cenazeleri uğurladı. Törenler, bugün Kum kentinde, yarın ise Tahran’da devam edecek. Kazada, Cumhurbaşkanı Reisi’nin yanı sıra, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Cuma İmamı Muhammed Ali Al-i Haşim ve Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmeti de hayatlarını kaybetti.

Türkiye, kaza sonrası arama kurtarma çalışmalarında Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirerek destek verdi ve helikopter enkazının koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı. Kazadan sağ kurtulan olmadığı belirlendi.

Reisi’nin vefatının ardından yerine geçici olarak yardımcısı Muhammed Muhbir getirildi. İran’da yeni Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ise 28 Haziran’da yapılacak.

ÖNEMLİ

KKTC’de Bebek Mamalarına Alkol Karıştırıldı

Kuzey Kıbrıs'ta bir hastanede yenidoğan yoğun bakımında bebeklerin mamalarına yanlışlıkla alkol eklenmesi sonucu 20 günlük bir bebek öldü, 6 bebek kritikte.

Gürcistan’da Seçim Sonuçlarına Tepkiler Var

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, dünkü seçimlerde Rusya'nın müdahalesine karşı çıktıklarını belirterek, sonuçları tanımadıklarını ve muhalefeti protestoya çağırdı.

Daha Fazlası!