İran, ABD tarafından öldürülen General Kasım Süleymani’nin ölüm yıl dönümünde, Süleymani’nin mezarının bulunduğu şehir Kirman’da peş peşe meydana gelen patlamalarla sarsıldı. Olayda en az 53 kişi yaşamını yitirirken, 70’ten fazla kişi de yaralandı. Patlamaların detayları ve sebepleriyle ilgili detaylar henüz net değil.
- 3 Ocak 2020’de ABD tarafından Irak’ın başkenti Bağdat’ta suikaste uğrayarak hayatını kaybeden General Kasım Süleymani’nin ölüm yıl dönümü törenlerinde patlamalar meydana geldi.
- Olay, Süleymani’nin doğduğu ve defnedildiği şehir Kirman’da gerçekleşti.
- İranlı yetkililer, patlamaların nedenini henüz belirleyememiş olsalar da, olayın mezarlığa giden yolda gaz kapsüllerinin patlamasıyla bağlantılı olduğunu ifade ettiler.
- İran devlet televizyonu, patlamalarda en az 53 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 70’ten fazla kişinin yaralandığını bildirdi.
- Olayın detayları henüz netleşmemiş olup, güvenlik güçleri ve yetkililer tarafından detaylı bir soruşturma başlatılmıştır.
- Bölgede yaşanan gelişmeler ve güvenlik durumu dikkatle takip edilmekte, yeni bilgiler geldikçe güncellemeler yapılacaktır.
Şu an için patlamaların arkasındaki neden net değil, ancak bölgedeki güvenlik durumu yakından izlenmeli ve kamuoyuna doğru bilgiler sunulmalıdır.