İsrail’in Saldırıları Filistinlileri Yaraladı

İSRAİL ORDUSUNUN SALDIRILARINDAN YARALANANLAR

İsrail ordusu ve Filistin topraklarını işgal eden İsrail vatandaşlarının düzenlediği saldırılar sonucunda, işgal altındaki Batı Şeria’da, aralarında bir kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ramallah’ın kuzeyinde bulunan Sincil beldesinde, İsrail askerlerinin sırtından vurarak yaraladığı bir Filistinli, Selfit Devlet Hastanesine ulaştırıldı. Ayrıca, Filistin haber ajansı WAFA’nın duyurusuna göre, İsrail askerleri Sincil’in Cebel et-Tel bölgesinde, Filistinlilerin topraklarını işgal eden kişilere karşı çıkan gençlere ateş açtı ve bir kişiyi yaraladı.

CEBEL ET-TEL’DE GİZLENME GİRİŞİMLERİ

Cebel et-Tel bölgesinde Filistinli gençlerin, saldırgan İsraillilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla çeşitli noktaları ateşe verdiği öğrenildi. Son günlerde bu bölgedeki İsrail saldırılarının arttığı belirtilirken, bir Filistinlinin bu saldırılar sonucunda hayatını kaybettiği, çok sayıda ev ve aracın da ateşe verildiği hatırlatıldı. Ayrıca, Batı Şeria’nın güney kesimindeki Beytüllahim kenti, Beyt Feccar beldesinde ise İsrail ordusunun düzenlediği baskında, 16 yaşında bir Filistinli çocuk yaralandı.

BASKINLARDA ŞİDDET ARAÇ OLDU

Filistin’in Sesi radyosunun verdiği bilgiye göre, Beyt Feccar’daki baskın sırasında İsrail askerleri, bir ticari işletmeye müdahale ederek, bir kadını ve birçok genci şiddetli bir şekilde darbederek yaraladı. İşgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde, Cenin yakınlarında ise bir İsrail askeri aracının çarpması sonucunda iki Filistinli genç yaralandı. Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi’nin verilerine göre, 2025’in ilk üç ayında, işgal altındaki Batı Şeria’da, Filistinlilere ve mülklerine karşı 860 saldırı düzenlendi.

GÖZALTI VE SALDIRILARDA ARTIŞ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıya geçtiği 7 Ekim 2023’den günümüze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı ve saldırılarda artış yaşandı. İlgili süreçte, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail askerleri ve işgalci İsraillilerin saldırılarında 171’i çocuk olmak üzere toplam 957 Filistinli yaşamını yitirdi. Aynı dönemde 7 binin üzerinde Filistinli yaralandı ve 16 bin 400 kişi gözaltına alındı. Gazze’de yapılan ateşkesin 19 Ocak’ta yürürlüğe girmesinin akabinde, İsrail ordusu 21 Ocak Salı günü Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Cenin kentinde “Demir Duvar” adı verilen bir saldırı başlattı. Bu saldırılar, birkaç gün içerisinde Tulkerim ve Tubas bölgelerindeki mülteci kamplarını kapsayacak şekilde genişletildi ve İsrail ordusu, Cenin ve Tulkerim’ deki mülteci kamplarında işgali sürdürdü.

ÖNEMLİ

Adilcevaz’da Tır Şarampole Düştü

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde sağanak yağış sonucu kayganlaşan yolda bir tır şarampole devrildi. Neyse ki sürücü kazayı hafif atlattı. Maddi hasar oluştu.

Cevdet Yılmaz, Özbekistan’da Ziyarette Bulunacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, resmi ziyareti için Özbekistan'a giderek Türk iş insanlarıyla bir araya gelecek ve önemli temaslarda bulunacak.

Daha Fazlası!