İstanbul’da 1 Mayıs Operasyonu Gerçekleşti

İŞÇİ BAYRAMINA HAZIRLIK VE SORUŞTURMALAR

1 Mayıs İşçi Bayramı, yarın kutlanacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yasak olmasına rağmen Taksim Meydanı ve çevresinde toplanma çağrısı yapanlara yönelik soruşturma başlattı. Bu soruşturma çerçevesinde 22 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Polis, bu karar doğrultusunda 14 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların adreslerinde yapılan aramalarda dijital materyallere el konuldu.

SOSYAL MEDYA OPERASYONU

Soruşturma kapsamında, X sosyal medya platformunda dünkü “1 Mayıs 2025 Taksim Tertip Komitesi Basın Toplantısı” başlıklı paylaşımla, Taksim Meydanı’nda yasadışı gösteri yürüyüşü için yapılan çağrı üzerine harekete geçildi. Bu video ile ilgili olarak 8 şüpheli ile bu yayını tekrar paylaşan 3 farklı sosyal medya kullanıcısının yakalanması için operasyon gerçekleştirildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda ise 8 zanlı gözaltına alındı. Firari durumdaki 3 şüpheliyi yakalamak için çalışmalar sürdürülürken, zanlıların evlerinde de suç unsuru olabilecek dijital materyallere el konuldu.

ÖNEMLİ

Hastane Kan Gölü Oldu!

Kahramanmaraş'ta, tıbbi sekreter Eser Karaca, eski eşi tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Olayın ardından kaçan zanlı yakalandı ve soruşturma sürüyor.

Yeni Maaşlar Hesaplandı Temmuz İçin

Temmuz ayındaki ara zamla birlikte, birçok meslek grubunun alacağı yeni maaşlar merak konusu oldu. Öğretmen, polis, hemşire, avukat ve şube müdürü maaşları güncelleniyor.

Daha Fazlası!