İstanbul’da Deprem Sonrası Doldu Park

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası, Kağıthane Sadabat Mesire Parkı’nda toplanan vatandaşlar, çadır kurma ve ateş yakma gibi önlemler alıyor. Parktaki kalabalık dronla kaydedildi.

ÇADIRDA GECE GEÇİREN AİLELER

Deprem sonrası Kağıthane Sadabat Mesire Parkı’na gelen aileler, çadır kurarak ve ateş yakarak soğuktan korunmaya çalışıyor. Bazı vatandaşlar ise gecelerini parkın yanında park ettikleri araçlarda geçiriyor. Çocuklar ise park içerisinde oyun oynayarak vakit geçiriyor. Eşi ve çocuğuyla parka gelen Emrullah Gümüş, “Çocuklar eve girmek istemiyor. 1-2 günü böyle atlatacağız. İşten de bize izin verdiler. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun” şeklinde açıklamada bulundu.

TEDİRGİNLİK VE KORKU ORTAMINDA GEÇEN GECE

Geceyi parkta kurdukları çadırda geçireceğini belirten İsmail Şenocak, “İnşallah artık olmaz. Bir an önce evimize geçeriz. Söylenti insanları tedirgin ediyor. Şu an bir şey yok ama olacağı varsa burada da olur. Çadırda kalacağız” dedi. Cemil Şenocak ise “Sadece bir şeyden şikayetçiyim. Çok yaygara çıkartıyorlar. Bu saatte deprem olacak diyorlar. İnsanları tedirgin ediyorlar. Sosyal medyada bunları yaymazsak, insanlar daha çok tedirgin olmaz. Sadece korkumuz o” ifadelerini kullandı.

DEVLET YARDIMI

Vatandaşlardan Cemil Şenocak, “Oğlum arayıp eşime anne evden çıkma 19.30’da deprem olacak diyor. Eskisi gibi birisi ortalığı karıştırmak mı istiyor, ne yaptığını bilmiyorum. İnşallah her şeyin hayırlısı olur. Devletimizden Allah razı olsun. Geldiler, yanımızdalar. Korkumuzdan evlere giremiyoruz” diyerek devletin yardımlarından memnun olduğunu dile getirdi.

ÖNEMLİ

İsrail Ordusu Gazze’ye Saldırıyor

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırılarında, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 40 Filistinli hayatını kaybetti. Çok sayıda ev ve barınak tahrip oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Başlıyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde normal sezon son haftası yarın Türk Telekom ile Beşiktaş Fibabanka karşılaşmasıyla başlayacak. İlk 6 sırayı alan takımlar play-off’a yükselecek.

Daha Fazlası!