“İstanbul’da ev fiyatları Barselona’yı geçiyor”

İSTANBUL PLANLAMA AJANSI BAŞKANI İSTANBUL’UN KONUT FİYATLARINI BARCELONA İLE KARŞILAŞTIRIYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın Başkanı Buğra Gökce, İstanbul’daki konut piyasasını Barcelona ile karşılaştıran çarpıcı veriler paylaştı. Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul’un konut fiyatlarının Barcelona’yı geride bıraktığını belirtti. Grafiklerle desteklediği paylaşımında, İstanbul genelinde ortalama kira bedelinin 22 bin 535 liraya yükseldiğini ve 2018’den 2024’e kadar satılık konut fiyatlarının yüzde 888, kira fiyatlarının ise yüzde 1.025 artış gösterdiğini ifade etti.

İSTANBUL İLE BARCELONA ARASINDAKİ KONUT FİYAT FARKI
Gökce’nin açıklamalarına göre, İstanbul’da Beykoz, Sarıyer ve Beşiktaş gibi semtlerdeki ortalama satılık konut fiyatları Barcelona’nın tüm bölgelerinden daha yüksek seviyede bulunuyor. Ayrıca Kadıköy, Şile ve Bakırköy gibi bölgelerdeki konut fiyatları da Barcelona’nın bir bölgesi haricinde diğer tüm bölgelerden daha pahalı konumda. Örneğin, Bakırköy’deki bir dairenin fiyatıyla Barcelona’daki Valles Oriental bölgesindeki evlerin fiyatı hemen hemen aynı seviyede.

İSTANBUL’DA YÜKSEK KONUT FİYATLARI VE KİRALAR
İstanbul’un en yüksek konut fiyatının Beykoz’da, en yüksek kiranın ise Sarıyer’de olduğu belirtilen paylaşıma göre, İstanbul’un birçok ilçesinde konut kiraları Barcelona’nın Anoia, Bages ve Moianes bölgelerinden daha yüksek seviyede. Örneğin, Eyüpsultan’da ortalama konut kirası 25 bin 513 lira iken Barcelona’daki Anoia, Bages ve Moianes bölgelerinde bu fiyata ev kiralamanın mümkün olduğu vurgulanıyor.

İSTANBUL VE BARCELONA’DAKİ KONUT FİYATLARI ARASINDAKİ FARKLAR
Grafiklerde yer alan verilere göre, İstanbul’daki en yüksek konut fiyatı Beykoz’da 17 milyon TL iken en düşük konut fiyatı Kartal’da 4 milyon 700 bin TL seviyesinde tespit edilmiş. Benzer şekilde, en yüksek kira bedeli Sarıyer’de 51 bin TL iken en düşük kira bedeli Kağıthane’de 20 bin 700 TL olarak belirtilmiş. Beşiktaş’taki bir konutun fiyatının Barcelona’nın Moianes bölgesindeki ev fiyatından daha yüksek olduğu da grafiklerle ortaya konmuş.

ÖNEMLİ

Jose Mujica, 89 yaşında hayatını kaybetti

Uruguay'ın eski liderlerinden Jose Mujica, 89 yaşında yaşamını yitirdi. Sade yaşamı ve gerçekleştirdiği toplumsal reformlarla Latin Amerika’da önemli bir etki yarattı.

Yeni Kanun Teklifi: Olay Yerinden Ayrılana Ceza

Trafik kazalarında olay yerini terk eden sürücülere hapis cezası ve trafik cezalarında artış getiren yeni bir kanun teklifi hazırlandı.

Daha Fazlası!