İstanbul’da Yıkılması Gereken Evler Var

İSTANBUL’DA DEPREM SONRASI HALKA YARDIM

İstanbul’da meydana gelen büyük korku yaratan deprem sonrası, binlerce insan evlerine giremedi ve geceyi parklarda geçirmek zorunda kaldı. Yapı güvenliği konuları yeniden ele alındı. Uzmanlar, İstanbul’da riskli olduğu ifade edilen 1.5 milyon konutun depreme karşı güçlendirilmesi gerektiğini bildirirken, acilen yıkılması gereken toplam 600 bin ev bulunduğunu vurguladı. Türkiye genelinde ise yaklaşık 6 milyon civarında riskli konut olduğu belirtiliyor.

İSTANBUL’DA HASAR BEKLENTİSİ

Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Derneği Genel Başkanı Hüseyin Kılınçarslan, İstanbul’da 7 ile 7.5 şiddetinde bir deprem meydana gelmesi durumunda, 500 binden fazla binanın hasar göreceğini dile getirdi. Kılınçarslan, “48 bin bina ağır, 146 bin bina ise orta derecede hasar alacak” dedi. Kentsel dönüşüm ve güçlendirme faaliyetlerinin İstanbul için kritik bir ihtiyaç haline geldiğini belirten Kılınçarslan, 1999 yılında yaşanan depremin ardından gündeme getirilen “İstanbul’daki konut stokunun iyileştirilmesi” hedefinin tam anlamıyla hayata geçirilemediğini ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜME ACİL İHTİYAÇ VAR

Kılınçarslan, İstanbul’da kentsel dönüşüm ve güçlendirme çalışmalarının başarılı olması için kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. “Planlı, bilimsel verilerle ve katılımcı bir anlayışla hareket edilmelidir. İstanbul’un bu dönüşümü başarabilmesi, onu yalnızca bir şehir olmaktan çıkarıp küresel bir örnek haline getirecektir. Kentsel dönüşüm ve güçlendirmeler şehrimizin ve ülkemizin en önemli beka sorunudur. İktidar, muhalefet ve özel sektörün birlikteliği süreci hızlandıracak” dedi.

RİSKLİ KONUTLARIN DURUMU

Bina güçlendirme uzmanı Sinan Türkkanda, ülke genelinde 6 milyon civarında riskli konut bulunduğuna dikkat çekti. Türkkanda, “Bu konutların 5 milyonu güçlendirmeyle kurtarılabilir. İstanbul’daki yüksek riskli 600 bin konutun 150 bini için ise hemen harekete geçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ

“Önemli Olan Takım, Değil Osimhen”

Galatasaray'ın Sivasspor'u 4-1 mağlup ettiği maçta iki gol atarak kariyerinde bir rekora imza atan Victor Osimhen, takımın önemine vurgu yaptı ve destek verenlere teşekkür etti.

Merkez Bankası’ndan TL’yi Güçlendirici Adımlar!

Türkiye Merkez Bankası ve Hazine, TL'nin değer kazanması için yeni önlemler aldı. İhracat dövizleri için bozdurma oranı %35'e çıkarılırken, döviz mevduatlarına karşılık oranları artırıldı.

Daha Fazlası!