Japonyalı iş adamı tacizden suçlanıyor

Japonya’nın önde gelen petrol şirketlerinden Eneos Holdings’in Başkanı Saito Takeşi, sarhoşken bir kadını taciz ettiği gerekçesiyle görevinden alındı. Şirket içi soruşturma sonucunda, Saito’nun kasım ayında sarhoşken bir kadına uygunsuz davranışta bulunduğuna dair iddiaların doğrulandığı belirtildi. Firma içi ihbar sonrasında başlatılan derinlemesine soruşturmada, Saito’nun davranışının suistimal içerdiği tespit edildi ve kabul edilemez bulundu.

Olay, Genel Müdür Yardımcısı Yasuşi Yatabe ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Kotaro Sunaga’nın da katıldığı bir toplantı sırasında meydana geldi. Saito’nun davranışının “kabul edilemez” olarak nitelendirilmesi üzerine, Eneos Holdings Başkanlığı görevine son verildi. Boşalan pozisyona, yeni bir yönetici kadrosu seçilene kadar İdari Başkan Yardımcısı Miyata Tomohide atanacak.

Bu olay, Japonya’da kurumsal dünyada cinsel tacizin önlenmesi ve kabul edilemez davranışların cezalandırılması konusundaki hassasiyeti bir kez daha gündeme getirdi. Daha önce, Ağustos 2022’de Eneos’un eski Başkanı Sugimori Tsutomu’nun, bir lokantada müşterilere cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle istifa ettiği hatırlatıldı.

ÖNEMLİ

Kıyamet Balığı Kanarya Adaları’nda Görüldü!

Kıyamet Balığı, önceki görüntülerinin aksine, Amerika ve Meksika'nın dışındaki bir bölgede, bu kez kıyıya vurdu.

Papa Francis’in Sağlığıyla İlgili Yeni Gelişmeler

Vatikan, 88 yaşındaki Papa Francis'in sağlık durumunun kötüleştiğini ve her iki akciğerinde zatürre belirtileri tespit edildiğini açıkladı.

Daha Fazlası!