TURİZM SEZONUNUN BAŞLANGICI
Ege’nin ortasındaki ünlü turistik Mikonos adası, bu yılki turizm sezonuna fahiş fiyat uygulamaları ile giriş yaptı. Bir porsiyon kalamarın 285 Euro (12 bin 540 TL) gibi inanılmaz bir fiyattan satılması, Yunan basınında büyük yankı uyandırdı.
SOCİAL MEDYA TEBESSÜMÜ VE SORUŞTURMA
Bu durum sosyal medya platformlarında ve Yunan basınında oldukça geniş bir yer buldu, “Altın Kalamar” benzetmeleri yapılmaya başlandı ve bu doğrultuda ilgili işletme hakkında soruşturma açıldı.
Tur operatörü Dimitris Economou, konuyla ilgili olarak “Bu tür şikayetler nedeniyle Mikonos’un adı kötüye çıktı. Restoranlardaki, plajlardaki ve şezlonglardaki fiyatlar değişmedi. Sadece konaklama yerlerinin fiyatları yeniden güncellendi. Bu tür olayların yaşanmasının kimseye bir faydası yok” ifadesini kullandı.