Kemir Mahallesi’nde Tarihi Kemikler Bulundu

ROMA DÖNEMİNE AİT KALINTILAR BULUNDU

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin yol yenileme çalışmaları sırasında Roma dönemine ait olduğu düşünülen insan kemikleri keşfedildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kemer Mahallesi içerisinde yol yenileme çalışması yürütüyordu. Bölgenin arkeolojik sit alanı olması dolayısıyla, Aydın Müze Müdürlüğü’nden yetkililer de yapılan çalışmayı yerinde izlemek üzere hazır bulundu.

KAZI ALANINDAKİ BULUNTULAR

Tralleis Antik Kenti’ne yaklaşık 2 kilometre mesafede gerçekleştirilen kazı çalışmasında, büyük boyuttaki taşlar arasından ölen kişilerin yakıldığı kremasyon küplerine ulaşıldı. Küpleri inceleyen uzmanlar, çok sayıda kemik buldu. Özellikle buluntu sonrası, bölgedeki çalışma hemen durduruldu ve güvenlik şeridiyle önlem alındı. İlk incelemelerin ardından, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen küp ve kemikler, Müze Müdürlüğü’ne götürüldü.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN YORUMLAR

Kemer Mahallesi’nde 46 yıldır yaşayan Özer Aksoy (67), gazetecilere yaptığı açıklamada, mahallede önceki yıllarda gerçekleştirilen yol çalışmalarında da benzer buluntuların ortaya çıktığını belirtti.

ÖNEMLİ

Amasya’da Tır Kazasında 1 Yaralı

Taşova'da sürücüsünün kontrolünden çıkan bir tır, karşı şeride geçerek kaza yaptı. Yaralanan sürücünün durumu kritik değil, daha büyük bir tehlike yaşanmadı.

Mersin’de Hırsızlık Operasyonu: 15 Tutuklama

Mersin'de gerçekleştirilen otomobil hırsızlığı operasyonunda 16 şüpheliden 15'i tutuklandı. 50 milyon lira değerinde 22 araç ise ele geçirildi.

Daha Fazlası!