KkTC’ye Yöksİs Benzeri Sistem Geliyor

YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDA İŞ BİRLİĞİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, resmi ziyareti kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gazetecilere açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun daveti üzerine Lefkoşa’da bulunduklarını vurgulayan Özvar, iki ülkenin yükseköğretim alanındaki iş birliğinin değerlendirilmesi ve ilerletilmesi amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

KKTC ÜNİVERSİTELERİNE DESTEK VERİLECEK

KKTC’deki üniversitelerin önemli faaliyetlerini desteklemek istediklerini ifade eden Özvar, yükseköğretim kurumlarının uluslararası tanınırlığı açısından üniversitelere düşen kritik görevlerden bahsetti. KKTC üniversitelerinin uluslararası saygınlığını arttırmak için gerekli kurumsal, idari ve mevzuat desteğini sağladıklarını vurgulayan Özvar, şu şekilde konuştu: “Bildiğiniz üzere KKTC’de üniversitelerin bilhassa uluslararası öğrencilerle ayakta kaldığını söylememiz lazım. Pek çok ülkede KKTC üniversitelerinin verdikleri diplomalar tanınmaktadır.” Özvar, Yükseköğretim Kurulu olarak Türkiye’deki kalite süreçlerine KKTC üniversitelerinin katılımını teşvik ettiklerini dile getirdi.

KONTENJANLAR KONUSUNDA YAPILAN GÖRÜŞMELER

YÖK Başkanı Özvar, KKTC’de faaliyet gösteren üniversitelere ÖSYM tarafından yapılan üniversite sınavları kapsamında kontenjan tanımlandığını belirtti. Ziyarette bu konunun da görüşüldüğünü ifade eden Özvar, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarıyla aynı kapsamda KKTC üniversitelerine de kontenjan tanımlanmasının önemli olduğunu söyledi. Bu kapsamda Türk gençlerinin yurt dışında eğitim almasına imkan sağlanmış olacağını aktaran Özvar, şöyle söyledi: “Bu kontenjanlar konusunu da birlikte değerlendirmiş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere vermiş olduğu, ortaya koyduğu vizyon, bilhassa Türkiye ile KKTC arasında yükseköğretim alanında, bilimsel ve teknolojik faaliyetlerde ortaklıkların derinleştirilmesidir.”

DİJİTAL DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİLİYOR

Özvar, KKTC’deki üniversitelerin dijital dönüşümüne destek vermenin önemli bir gündem maddesi olduğunu söyledi. Yükseköğretim Bilgi Sistemi’nin benzerini birlikte inşa etmek için çalışmalara başladıklarını belirten Özvar, “KKTC, yükseköğretim dijital yönetimini bir üst seviyeye çıkarmış olacak.” diyerek bu tarihte yapılan yeniliklerin önemine dikkat çekti.

SISTEMDEKİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

KKTC’de yeni kurulan sistemle, göç amacıyla gelen kişilerin sahte başvuru evrakı kullanmasının önüne geçileceğini söyleyen Özvar, başvuru kabul evrakının dijitalleştirilmesiyle güvenlik önlemlerinin arttığını vurguladı. Özvar, konuyla ilgili olarak, “Bu açıdan bugüne kadar başvurular ve sahtelik konusunda bir tane bile şikayet gelmemiştir, gelmemektedir.” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ

Kayseri’de Polisler Saldırıya Uğradı

Kayseri'de, bir ihbar sonrası gelen polis ekibine saldırarak araçlarına zarar veren şüpheli yakalandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

“Suikast Girişimi Olmuştu”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, beş yıl önce bir suikast girişimine maruz kaldığını açıkladı.

Daha Fazlası!