Mahmut Arıkan, Deprem Sorununun Ciddi Olduğunu Vurguladı

DEPREM SORUNU SİYASETE MALZEME EDİLEMEZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, deprem konusunun siyasete malzeme edilecek bir mesele olmadığını ifade ediyor. Arıkan, partisinin Ardeşen Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirdiği Ardeşen 8. Olağan Kongresi’nde, Türkiye’yi daha yaşanabilir bir hale getirmek için hem sosyal hem de yapısal anlamda canhıraş bir şekilde çalışmak gerektiğini belirtiyor. “Türkiye deprem bölgesinde ve bu depremin çözümü için depremden sonrasına hazırlık yapmak yerine, deprem öncesine tedbirler almaya yönelik çalışmalar yapmak mecburiyetindeyiz” diyor.

ÇAY ALIM FİYATINA YENİ DÜZENLEME GEREKİYOR

Arıkan, çay alım fiyatı beklentilerine de dikkat çekiyor. “Buradan hükümete sesleniyorum, bu yıl çay alım fiyatının en düşük 40 lira olması gerekir” şeklinde bir çağrıda bulunuyor. Geçmişte çay alım fiyatının 4 ekmeğe denk geldiğini hatırlatan Arıkan, “Söz veriyorum, bizim iktidarımızda 2025’in rakamlarıyla 60 liradan çaylarınızı alacağız” ifadelerini kullanıyor.

GAZZE’DEKİ İNSANLIK DRAMI

Arıkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinerek, Gazze’de insanlık dramının yaşandığını vurguluyor. “70 bin insanımız hayatını kaybetti, 200 binden fazla insanımız kayıp” diyor ve yeni bir faciayla karşı karşıya kalındığını söylüyor. Arıkan, “Hicret meselesi” söyleminin gün geçtikçe normalleştirilmeye çalışıldığını belirtirken, “Gazzelilerin hicret etmek gibi bir niyeti yok. Bugün İsrail’in el koyup, işgal edip bıraktığı bir metrekare bile toprak yok” sözleriyle durumu aktarıyor. Arıkan, “İsrail’in nihai hedefinin Gazze olmadığını bizim görmemiz gerekiyor. Nihai hedef Türkiye” diyerek bölge halkına yönelik tehditlerin devam ettiğine dikkat çekiyor.

KONGREDE YENİDEN SEÇİLEN BAŞKAN

Kongrede mevcut başkan Şahin Ali Döne, yeniden başkanlık görevine seçiliyor. Bu durum, partinin birliğini ve devamlılığını sağlamada önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

ÖNEMLİ

Gençlik Meclisi’nde Uraloğlu Rüzgârı Esiyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu ağırladı. Bakan, Türkiye'nin ulaşım projelerini ve gençlerin bu süreçteki rollerini vurguladı.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Hizmet Sunuyor

Trabzon'da konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerel projelerin önemine vurgu yaparak hafif raylı sistem ve demir yolu projelerindeki gelişmeleri anlattı.

Daha Fazlası!