Medya ve teknolojinin hukuki çerçevede buluşması!

Türkiye’de ‘Dijital Telif Yasası’ çalışmaları, Google’ın Kanada hükümeti ile yaptığı anlaşmanın ardından hız kazandı. Dijital telif yasasının hayata geçmesi, tematik iş kollarının oluşmasına olanak tanıyabilir. Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim ve Enformasyon Teknolojileri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceren Yeğen, yasa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Doç. Dr. Öğr Dr. Ceren Yeğen, dijital erişimin yaygınlaşmasıyla birlikte telif sorunlarının ortaya çıktığını belirtti. Telif hakkı ihlallerine karşı korunma amacıyla, dijital medya okuryazarlığını teşvik eden ipuçlarına rağmen, bu durumu yasal bir çerçevede ele almanın artık gereklilik olduğunu vurguladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu’nun üzerinde çalıştığı ‘Dijital Telif Yasası’na dikkat çeken Yeğen, medya, teknoloji ve hukuku bir araya getirerek kapsamlı bir çerçeve çizmenin zorunlu hale geldiğini belirtti.

Yasanın hayata geçmesi durumunda dijital platformların medya kuruluşlarına ve içerik üreticilere ödeme yapmak zorunda kalacağını ifade eden Yegen, bu durumun içerik üretimini ve yaratıcı içerik üretimini artırabileceğini dile getirdi. Dijitalleşen emeklerin korunmasının önemine vurgu yapan Yeğen, düzenlemenin medya çalışanlarını ve içerik üreticilerini motive ederek üretkenliklerini artırabileceğini söyledi. Ayrıca, yasanın olumlu etkileriyle birlikte tematik iş kollarının da ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.

‘Dijital Telif Yasası’, medya ve teknoloji alanlarını düzenleyerek, dijital içerik sektörü üzerinde olumlu etkiler bırakabilir. Yasanın hayata geçmesiyle birlikte dijital geceç

ÖNEMLİ

Spor Toto Yunanistan’da Avantajlı Başladı

Spor Toto, CEV Erkekler Challenge Kupası yarı finalinde PAOK'u deplasmanda 3-1 yenerek önemli bir galibiyet elde etti.

İstanbul Valiliği, Sahte Alkol Tedbirlerini Açıkladı

İstanbul Valiliği, sahte içki satışını ve tüketimini engellemek amacıyla yeni önlemler aldığını duyurdu.

Daha Fazlası!