Milyoner yarışmasında büyük heyecan yaşandı 1 Milyon TL’lik Soruya Ulaşan Ramazan

MİLYONLUK SORU VE YARIŞMACININ HİKAYESİ

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon TL’lik soruya ulaşmak, birçok kişinin hayalini süslerken, bu başarıyı yakalayanların sayısı oldukça az. Ramazan Çulha, 11 soruyu doğru yanıtlayarak bu büyük anı yaşadı ve final sorusuna kadar gelerek izleyicilere unutulmaz bir yarışma deneyimi sundu.

Yarışmada 12. soruya ulaşan genç yarışmacıya yöneltilen soru şuydu: “Kur’an-ı Kerim’de hangisinin adı geçer?” Şıklar arasında Hz. Havva, Hz. Mikail, Habil ve Kabil yer alıyordu. Çulha, tercihini Hz. Havva’dan yana kullandı. Ancak doğru cevap, B şıkkındaki Hz. Mikail oldu.

Yanlış yanıtı sonrası yarışmaya 50 bin TL’lik ödülle veda eden Ramazan Çulha, yarışmanın ardından, “İlk düşündüğün her zaman doğrudur. Pişman değilim” sözleriyle duygularını ifade etti. Genç yarışmacı, elde ettiği başarıyı annesine adadığını belirterek, “Annemi gururlandırdığımı düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Sinoplu olan Ramazan Çulha, bu yıl İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünde eğitim görüyor. Tekerlekli sandalye kullanan Çulha, yarışmaya hayat hikayesiyle damga vurdu. Bacaklarında güç olmadığını belirten Çulha, “Sadece ayakta durmakta zorlanıyorum. Bu yüzden tekerlekli sandalye kullanıyorum” dedi. Azmi ve cesareti, izleyicilerin gönlünde yer edinmesini sağladı.

ÖNEMLİ

“İsrail’in UNRWA’ya Yasağı Resmi Onay”

İsrail Meclisi, UNRWA'nın İsrail'deki faaliyetlerini sona erdiren yasa tasarısını kabul etti.

Arda Güler, Kopa Trophy İkincisi Oldu

Arda Güler, 2023 Kopa Trophy'de en iyi genç futbolcu sıralamasında Lamine Yamal'ın ardından ikinci oldu.

Daha Fazlası!