Oksy Avdalyan, Muaz Kalaycı’ya konuştu: Çok şanslıyım

Oksy Avdalyan, Asa – Xosa şarkısının ulaştığı başarıyı, Haber Aktüel Genel Yayın Yönetmeni Muaz Kalaycı'ya anlattı.

1839

Son birkaç yıldır sosyal medya çok farklı bir mecraya evrildi. Eğlence anlayışımızdan tutun da sosyalleşme tekniklerimize kadar her şeyimiz değişti. Bu değişimin merkezindeki araçların başında da Instagram, TikTok, Snapchat ve Youtube gibi uygulamalar var. Özellikle TikTok; yetenekli olsun olmasın, ortaya farklı şeyler koysun ya da koymasın insanların bir şekilde tanınabilir bir şovmen haline dönüşebildiği bir yer.

Şovmenlerin tanınabilir bir kişi durumuna gelmesi, videolarında kullandıkları şarkılarla doğrudan ilintili. Son günlerde TikTok’ta videolarının çok izlenmesini isteyen şovmenlerin tercih ettiği şarkıların arasında, Ermeni şarkıcı Oksy Avdalyan’ın “Asa – Xosa” isimli şarkısı en başlarda yer alıyor. Avdalyan’ın şarkının daha başında söylediği nağmeler, bugünlerde TikTok ve Instagram gibi mecralarda oldukça popüler.

İşte Asa – Xosa:

Oksy Avdalyan’a bu başarının sırrını sordum, “sadece çok şanslıyım” diye cevap verdi. Asa – Xosa’yı kullanarak yapılan videoların arasında ilgisini çeken çok fazla video olmuş. Hatta bu videoların sayısı o kadar fazla ki “artık saymayı bıraktım” diyor. “TikTok’a şarkımı kullanan 2 milyondan fazla video var” diyen Avdalyan’a bu ilgiyi bekleyip beklemediğini merak ettiğimi söylediğimde de cevabı çok netti: “Bu ilgiliyi açıkçası beklemiyordum, bu kadar çok insanın şarkımla dans ettiğini görmek beni delicesine mutlu ediyor!”

Müzik kariyerine daha üç sene önce başladığını belirten Oksy Avdalyan, daha ilk şarkısından itibaren dinleyicisi ile arasında özel bir bağ geliştiğini ifade ediyor. 25 yaşındaki şarkıcı, Kazakistan’da doğup büyüdükten sonra kendi ülkesi Ermenistan’a dönmüş ve son 5 yıldır da Ermenistan’da yaşamaya devam ediyor. 3 yıl önce yayınlanan “Sers mexq em hamarelu” isimli şarkısının video klibi yaklaşık 23 milyon, 1 yıl önce yayınlanan “Du Im 5-rd Exanak” şarkısının klibi yaklaşık 18 milyon izlenmiş. Bugünlerde popüler olan ve henüz 2 ay önce yayınlanan şarkısı Asa – Xosa’nın video klibi ise şimdiden 16 milyon izleyici sayısına ulaşmış.